Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Záchranářský duel mezi Opavou a Příbramí skončil bez vítěze i bez branky

Duel dvou sestupem nejvíce ohrožených týmů – Opavy a Příbrami – vítěze nepoznal. Kdyby na stadionu mohli být diváci, stejně by si mnoho radosti neužili, jelikož by se nedočkali ani jedné jediné branky. Po remíze 0:0 tak oba týmy zůstávají na sestupových pozicích. Opava nevyhrála 13 kol po sobě a zůstala poslední. Hosté nezvítězili osm kol v řadě, přinejmenším dočasně se ale posunuli na 16. místo.

Opava je na lopatkách a Příbram si nevede o mnoho lépe
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

"Pořád stejná písnička, strašně malý důraz ve vápně. Proto nedáváme góly. Brno i Příbram jsme doma nezvládli, naše situace se komplikuje," řekl na on-line tiskové konferenci Radoslav Kováč, který je kvůli chybějící licenci oficiálně veden jako asistent opavského trenéra Aloise Skácela. 

Premiéru v nejvyšší soutěži si odbyl třiadvacetiletý brankář Opavy Digaňa. Slovenský gólman si na míč v úvodním dějství takřka nesáhl, Středočeši totiž nevyprodukovali ani jednu střelu na bránu. Slezané, kteří v úterý v naprosto odlišné sestavě vypadli ve třetím kole domácího poháru s třetiligovými Karlovými Vary po prohře 0:3, byli v prvním poločase aktivnější.

Hned v úvodu po centru Březiny nebezpečně hlavičkoval Dedič, jenže balon vyrazil mimo tyče příbramský gólman Kočí. Ten si po půlhodině hry skvěle poradil také s jedovatou střelou Nešického zpoza šestnáctky. Spoustu práce měl Kočí také s Březinovou tvrdou ranou z přímého kopu, míč s potížemi vytěsnil do zámezí.

Po změně stran střídající Čvančara sklepl míč pro Nešického, který však vypálil bez přípravy vysoko nad příbramskou bránu. V závěru Kočího nepřekonal z dorážky ani stoper Didiba.

Slezané doma v nejvyšší soutěži nevyhráli posedmé za sebou a v posledních čtyřech zápasech tam neskórovali. Opava nepodlehla v lize Příbrami pošesté v řadě, poslední čtyři duely ale skončily remízou. Středočeši od loňského května nezvítězili venku ve 14 ligových utkáních po sobě.

"Dneska jsme toho moc nepředvedli. Hráli jsme poctivě. Chtěli jsme samozřejmě předvést i něco dopředu, ale spíš jsme se soustředili na defenzivu. Měli jsme velké ztráty v přechodové fázi, proto jsme se nedostali do žádné šance. S bodem jsme spokojení. Pro nás i pro domácí je ale bod málo," uvedl příbramský kouč Pavel Horváth.

SFC Opava - 1. FK Příbram 0:0

Rozhodčí: Pechanec - Matoušek, Mojžíš - Machálek (video). ŽK: Didiba, Březina, Smola - Vilotič, Cmiljanovič, Kvída, Laňka. Bez diváků.

Opava: Digaňa - Březina, Kulhánek, Didiba - Mondek (75. Hrabina), Tiéhi, Nešický, Hellebrand, Helešic (59. Čvančara) - Kania (87. Schaffartzik), Dedič (59. Smola). Trenér: Skácel.

Příbram: Kočí - Laňka, Kvída, Tregler, Vilotič, Cmiljanovič - Lalkovič (87. Antwi), Hájek (63. S. Kingue), Nový (72. Pilík) - Zorvan - Voltr (87. Vávra). Trenér: Horváth.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články