Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Slovácko dál válí a Kalabiška má jasno: Čtvrté místo by mělo být naším cílem

Udržet čtvrtou příčku znamenající účast v evropských pohárech. To by mělo být podle Jana Kalabišky cílem Slovácka pro zbytek letošního ročníku nejvyšší soutěže. Tým z Uherského Hradiště si v předehrávce 19. kola pojistil stávající pozici vítězstvím 2:0 nad Teplicemi. Rodák z Mělníku k tomu přispěl gólem, z pozice levého obránce se trefil potřetí v sezoně.

Jan Kalabiška ze Slovácka
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

"Pořád je ještě na programu hodně zápasů, bodují i mužstva před námi, ale bylo by skvělé tuto příčku udržet a bojovat o ni do konce. Myslím, že by to měl být náš cíl," řekl Kalabiška.

Čtyřiatřicetiletý univerzální hráč otevřel skóre ve 4. minutě první střelou mezi tyče. Nad stadionem doznívalo silné sněžení, když po přihrávce Jana Klimenta přeloboval teplického gólmana Jana Čtvrtečku.

"Chtěl jsem si to dát trošku jinak. Zkusil jsem dloubáček, který piluju na tréninku a celkem mi to tam padá," popsal Kalabiška. "Gól tak brzy vždycky pomůže, zvlášť na takovém terénu," doplnil neratovický odchovanec, jenž skóroval podruhé za poslední tři kola.

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih utkání Slovácko - Teplice

Připustil, že Slovácku po vedoucím gólu další půlhodina herně příliš nevyšla. "Zbytečně jsme se zatáhli, nehráli jsme podle představ. Byli jsme ve vedení, měli jsme si víc věřit, líp napadat soupeřovu rozehrávku a nepouštět je na naši polovinu," uznal Kalabiška.

Zápas se hrál v mrazu kolem minus šesti stupňů Celsia. "Horší než teplota byl pro mě zmrzlý terén. Ale měl dobré parametry a vydržel celou dobu. V první půli jsem zimu nijak zvlášť necítil, až ve druhé půli začalo více foukat, což bylo nepříjemné. Zima nebyla tak hrozná, jak jsem si před utkáním myslel," poznamenal Kalabiška.

Jeho tým vyhrál pošesté z posledních sedmi kol a doma počtvrté za sebou neinkasoval. "Jsem za to rád, že dobře bráníme, ale není to jen zásluhou obránců. Začíná to dobrým presinkem. S Teplicemi to bylo mnohem lepší než proti Budějovicím," připomněl minulou remízu 0:0 s Dynamem.

Slovácko nastoupilo k zápasu téměř po dvou týdnech, v předchozím kole kvůli nezpůsobilému terénu nehrálo v Jablonci. "Nerozehranost nebyla znát. V týdnu jsme byli jednou trénovat v hale, byl to tréninkově těžší týden, ale zvládli jsme to slušně a zakončili výhrou. To je hlavní," pochvaloval si nejlepší střelec slovenské ligy v sezoně 2014/15.

Do Slovácka přišel v létě 2018 spíše jako ofenzivní hráč, nyní ho ovšem trenér Martin Svědík až na výjimky staví na kraj obrany. "Myslím, že je to definitivní. Pokud půjdu do základu, tak jen v roli obránce, na jiný post snad jen jako střídající hráč z taktických důvodů. Už si na to zvykám. Dřív jsem s tím měl problémy, ale už jsem se s tím sžil," zakončil Kalabiška.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články