Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
1. Futsal liga 2023/2024

Jarolím se výhry nedočkal ani proti Plzni, remízu vystřelil Matějka

Karel Jarolím musí dál čekat na první výhru na lavičce Mladé Boleslavi, a to konkrétně už osm zápasů. Přitom vítězství v duelu s Plzní bylo blízko. Středočeši ještě necelých pět minut před koncem vedli 2:1, pak se ale trefil střídající Lukáš Matějka a vystřelil trápící se Plzni alespoň bod.

Boleslavský Karel Jarolím
zdroj: ČTK autor: Vít Černý

"Tak dlouho čekat na výhru, to se mi ještě nestalo a už jsem z toho skoro frustrovaný," řekl Jarolím. Za stavu 2:1 věřil, že to tentokrát vyjde. "Bohužel se opakoval zápas s Olomoucí, kdy také soupeř v závěru vyrovnal. Dalo se z toho vytěžit víc," posteskl si bývalý reprezentační kouč.

"Remíza je pro nás málo, ale je to posun v tom, že se mužstvo nezlomilo a hrálo až do konce. Znovu jsme kvůli zraněním museli sahat do sestavy, ale přišli hráči, kteří s tím chtěli něco udělat," doplnil plzeňský kouč Adrian Guľa.

Už ve čtvrté minutě domácí obrana dopřála v šestnáctce hodně volného prostoru Šulcovi a ten snadno umístil k tyči přihrávku, kterou z pravého křídla poslal Ba Loua. Pro dvacetiletého záložníka to byl první ligový gól v plzeňském dresu po lednovém návratu z hostování v Českých Budějovicích. V další šanci pak Šulc hlavičkoval těsně nad břevno.

Plzeň brzy ztratila zraněného Ba Louu a ve 22. minutě i vedení. Po špatné rozehrávce a Brabcově zaváhání srovnal Ladra. To, že plzeňská obrana, v níž potrestaného Kašu nahradil poprvé v základní sestavě Míka, není úplně v pohodě, se ukázalo už chvíli před vyrovnáním. Naštěstí pro hosty Pech netrefil odkrytou branku.

Chybami však nešetřili ani domácí. Dancák nabídl gólovou šanci Ondráškovi, brankář Diviš však včasným vyběhnutím nebezpečí zažehnal. Pak si slabší chvilku vybral i mladoboleslavský gólman, při rozehrávce trefil Ondráška, ale od něj se míč odrazil vedle branky.

V 58. minutě vypálil Škoda tvrdě levačkou z hranice šestnáctky a trefil se přesně pod břevno. Hostující trenér Guľa zareagoval tím, že poslal na trávník dva čerstvé útočníky a Plzeň stupňovala tlak. Mihálikovu střelu z dálky ještě Diviš vytáhl nad břevno, ale v 86. minutě už byl bezmocný proti Matějkově hlavičce po Kayambově centru. I pro střídajícího Matějku to byl premiérový ligový gól v plzeňských barvách.

"Míč jsem viděl na poslední chvíli, ale strčil jsem tam hlavu a naštěstí jsem to trefil. Za ten gól jsem rád, ale chtěl bych si ho užít se třemi body, takže převládá zklamání," uvedl Matějka.

Na radost z výhry tak bude muset čekat i záložník Skalák, který se v mladoboleslavském dresu objevil dvanáct minut před koncem poprvé po pěti letech v Anglii.

Spokojen s bodem nebyl ani Guľa. "Byl to dobrý zápas, padly čtyři góly, ale stále máme velmi slabou produktivitu. Jdeme do vedení, máme čtyři pět dalších šancí rozhodnout a místo jasného vedení jdeme do kabin s remízovým stavem," povzdechl si slovenský kouč.

FK Mladá Boleslav - Viktoria Plzeň 2:2 (1:1)

Branky: 22. Ladra, 58. Škoda - 4. Šulc, 86. Matějka. Rozhodčí: Franěk - Blažej, Flimmel - Hrubeš (video). ŽK: Dancák, Takács - Limberský, Šulc, Mihálik, Kayamba. Bez diváků.

M. Boleslav: Diviš - Douděra (73. Jakub Klíma), Šimek, Křapka, Preisler - Dancák, Pech - Malinský, Ladra (81. Drchal), Zmrhal (78. Skalák) - Škoda (78. Takács). Trenér: Jarolím.

Plzeň: Staněk - Havel, Brabec, Míka, Limberský (72. Matějka) - Bucha (66. Mihálik), Kalvach, Šulc - Ba Loua (18. Kayamba), Ondrášek (66. Beauguel), Falta. Trenér: Guľa.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články