Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Slovácko s Teplicemi nezaváhalo a atakuje Jablonec, trefili se Kalabiška s Jurečkou

Vynikající formu si drží fotbalisté Slovácka. V zasněžené předehrávce 19. kola porazili Teplice 2:0, uspěli pošesté z posledních sedmi zápasů, pojistili si čtvrté místo a třetí Jablonec, který má utkání k dobru, je před nimi už jen o bod. První gól vstřelil krátce po úvodním hvizdu Jan Kalabiška, konečný výsledek stanovil těsně před koncem střídající Václav Jurečka. Soupeř ze severu Čech získal na jaře stále jen bod a zůstává čtrnáctý.

Fotbalisté Slovácka oslavují gól v síti Teplic
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Zápas se hrál na zmrzlém trávníku, v úvodu za stálého sněžení a v minus šesti stupních. Po úvodní čtvrthodině dal sudí Machálek pokyn k odhrnutí sněhu na čarách pokutového území a po obvodu hřiště.

Trenér hostí Radim Kučera udělal oproti minulému duelu v sestavě čtyři změny, ale než se nová defenzivní formace rozkoukala, lovil mladý gólman Čtvrtečka míč ze sítě. Kliment vyslal do brejku obránce Kalabišku, který technickým pokusem k tyči s přehledem otevřel skóre.

"Ani nevím, kdo to vykombinoval. Kliment mi to pěkně posunul, byl jsem tam sám a trefil to," popsal Kalabiška, jenž dal svůj třetí gól v ligové sezoně.

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih utkání Slovácko - Teplice

"Skláře" však rychle inkasovaná branka nesrazila. Ve 12. minutě se dostal do zakončení Fortelný, ale mířil těsně vedle. O chvíli později se snažil Mareš neúspěšně přelobovat Nemravu a Moulisův nepovedený centr pak jen o vlásek minul břevno domácí svatyně.

Slovácko se vymanilo z teplické převahy až v závěru půle a po kombinační akci měl možnost zvýšit Sadílek, jenže zblízka z úhlu přestřelil.

V úvodu druhé půle přibylo na obou stranách nepřesností, čímž trpěla kombinace. V 60. minutě předvedl ve vápně střelu "nůžkami" hostující Moulis, ale mířil nad. O pět minut později zahodil na druhé straně vyloženou šanci Kliment, který se dobře uvolnil, ale poslal míč těsně nad.

V 86. minutě dostal teplický obránce Droehnle za faul na unikajícího Kohúta rovnou červenou kartu. Domácí si poté závěr pohlídali a v přesile ještě přidali pojistku. Mazuch nešťastně odvrátil míč jen k Jurečkovi, který dorážkou z malého vápna nezaváhal. "Beru to na sebe. Špatně jsem to trefil a míč šel přímo na nohu soupeře," uznal Mazuch.

Slovácko zvítězilo 2:0 stejně jako v úvodním vzájemném duelu v této sezoně v Teplicích. Doma je porazilo po čtyřech zápasech.

1. FC Slovácko - FK Teplice 2:0 (1:0)

Branky: 4. Kalabiška, 89. Jurečka. Rozhodčí: Machálek - Vlček, Kotalík - Proske (video). ŽK: Reinberk, Jurečka - Mareš, T. Kučera. ČK: 86. Droehnle (Teplice). 

Slovácko: Nemrava - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Kalabiška - Havlík, Sadílek (83. Šimko) - Petržela (74. Kohút), Kubala (46. Jurečka), Navrátil (90. Divíšek) - Kliment (83. Cicilia). Trenér: Svědík.

Teplice: Čtvrtečka - Vondrášek, Mazuch, Heidenreich, Droehnle - Trubač, Jukl (60. T. Kučera) - Moulis (70. Černý), Žitný, Fortelný (77. Radosta) - Mareš (70. Macej). Trenér: R. Kučera.

Martin Svědík (trenér Slovácka): "Když dáte gól ve čtvrté minutě, tak to samozřejmě ovlivní zápas. Kladl jsem bekům na srdce, aby se zapojovali do ofenzivy a podpořili útok, což se splnilo. Jenže po gólu jsme nehráli dobře. Nedrželi jsme střed hřiště, spolupráce tam nefungovala podle představ. Ztráceli jsme míče, soupeř je přebíral, nešla nám hra jeden na jednoho. Zlepšili jsme se až v závěru poločasu a ve druhé půli jsme hru zpřesnili. Teplice nepředvedly vůbec špatný výkon. Nám se zápas herně až tak moc nevydařil, ale o to více si vážím vítězství."

Radim Kučera (trenér Teplic): "Chtěli jsme hrát ze zajištěné obrany, ale dostali jsme hned gól. Za první poločas ale nemůžu hráčům nic zásadního vytknout, měli jsme tam dobré pasáže i nějaké šance. Slovácko bylo dvakrát před naší bránou a dalo jeden gól. U nás je problém v hlavách. Jsme nastaveni na hru dopředu, ale musíme myslet i na zadní vrátka. Když nemáme míč pod kontrolou, nemůžeme tak otevírat prostory před naší šestnáctkou. Soupeř nás za to potrestal. My máme šance, ale nedotáhneme je. Nejsme schopni vývoj otočit, což nás táhne k zemi. Druhá branka byla vyústěním situace, hráli jsme vabank, byli jsme dezorientovaní. Jsou to hloupé góly, nám takové soupeři nenabízí."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články