Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Španělský Superpohár 2024

V závěrečné kvalifikaci na Velkou pardubickou zvítězil Aeneas s Bartošem

Na start IV. kvalifikace na 134. Velkou pardubickou se postavilo devět koní, mezi nimiž splnil roli favorita svěřenec Josefa Váni staršího Aeneas s žokejem Josefem Bartošem. Druhý doběhl High in the Sky v sedle s Danielem Vyhnálkem a třetí Zarate s žokejem Jakubem Kocmanem. Přímý přenos dostihového dne sledujte na ČT sport Plus.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
IV. kvalifikace na 134. Velkou pardubickou s ohlasem vítěze

Na začátku závodu se překvapivě pustil do vedení devítičlenné skupiny Enjeu D'Arthel v sedle se slovenským žokejem Martinem Cagáněm, na novém území se držel v popředí, ale závod pro něj skončil na dropu. 

Dopředu se tak dostal Player s Aeneasem, který vybíhal jako první do posledních tří překážek. O vítězství bojovalo ale šest koní, kteří v závodě vydrželi. Jako nejrychlejší se však ukázal v závěru Aeneas s Bartošem. Druhý doběhl High in the Sky a třetí Zarate.

"Jsem moc rád, přál jsem si to s tímto koněm vyhrát. Nebylo tak silné polo, ale High In The Sky byl takový větší soupeř, ale ten byl někde za námi," komentoval po závodě Bartoš. 

Potíže měli jen u oranice před Havlovým skokem. "Má trošku problém s měkkou půdou, ale pak jsme přišli na trávu a bylo to dobré," dodal vítěz. 

"Myslím, že to není kůň do Velké, prostě jeden krok, ten další kilometr, mu tam chybí. Už to, že vyhrál tuhle distanci, je tím, že je už zkušený a má to v nohách," řekl Bartoš. 

Dostihový mítink v Pardubicích:

Čtvrtá kvalifikace na Velkou pardubickou (5800 m, pětiletí a starší koně, dotace 500 000 Kč):

1. Aeneas (ž. Bartoš, trenér Váňa st., stáj Statek Blata Český ráj), 2. High in the Sky, 3. Zarate. Výrok: jistě  6  3 1/2. Čas: 7:51,69.

Další dostihy:

I. Erik Le Viking (Neprašová)  Angkor Wat  Mr Zuru.

II. Dulcar de Sivola (ž. Matuský)  String  Ztracenka.

III. George of Beaumont (ž. Faltejsek)  Paris of Tai Chi  Claudio.

IV. Popinjay (ž. Kratochvíl)  No Risk no Fun  Sasiro.

VI. Hola que Tal (ž. Myška)  Besthon  Manorie.

VII. Ironika (ž. Faltejsek)  Hibernian  Turion.

Zdroj
ČT sport, zavodistepardubice.cz, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články