Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Tipsport ELH 2024/2025

Třetí kvalifikaci na Velkou pardubickou ovládl Chelmsford s Kratochvílem

Na startu III. kvalifikace na 134. Velkou pardubickou se představilo dvanáct účastníků a zvítězil jeden z největších favoritů Chelmsford v sedle s Janem Kratochvílem. Na druhém místě s odstupem doběhl Well Absolut s Jaroslavem Myškou a třetí skončil Sexy Lord s Adamem Čmielem.

Osm koní ze startovní listiny se už utkalo v úvodní kvalifikaci, všichni projeli cílem a měli tak splněné kvalifikační podmínky.

V čele třetího letošního závodu se držela převážně pětice koní – Well Absolut, Her Him, Chelmsford, Sexy Lord a Kaiserwalzer. Před poslední překážkou si vybojoval náskok favorit Chelmsford s Kratochvílem a v cílové rovince se k nim už nikdo nepřiblížil. Navázali tak na druhé místo v první letošní kvalifikaci, kde skončili za Godfreyem.

"Byl ze začátku trochu laxní, ale tím jak skáče, tak se tam proskákal. Měl jsem bezproblémový dostih, na trávě jsem nastoupil a rozjel jsem ho. Pořád jsem cítil hroznou sílu a myslel jsem už na Velkou. Zkusil jsem ho pošetřit a bohužel v půlce cílové roviny jsem cítil, že už je to pryč," řekl po závodě vítězný žokej a naznačil zranění Chelmsforda.

"Byl to dostih jako řemen, Jarda Myška z toho udělal peklo," hodnotil po dojezdu třetí Čmiel a chválil Sexy Lorda. "Zvládl to perfektně, přišel v síle a v cílovce ještě zabral. Jsem moc spokojený a uvidíme, co bude dál," dodal. 

Lákadlem v dostihu byla také účast Del Reye, který se vracel po dvouleté zdravotní pauze. Před zraněním stihl v květnové kvalifikaci 2022 porazit bývalého vítěze Velké pardubické Theophila a na úspěch chtěl navázat. Třetí kvalifikaci s žokejem Lukášem Matuským ale po pádu nedojel.

Výsledky dostihů v Pardubicích:

Třetí kvalifikace na Velkou pardubickou (5800 m, pětiletí a starší koně, dotace 500 000 Kč): 1. Chelmsford (ž. Kratochvíl, tr. Váňa st., stáj Javor), 2. Well Absolut, 3. Sexy Lord. Výrok: velmi lehce 18  2 3/4  6. Čas: 7:31,92.

Cena Registany (steeplechase crosscountry 4200 m, čtyřleté a starší klisny, dotace 132 000 Kč): 1. Ztracenka (ž. Odložil, tr. Popelka, stáj Stajňa Corinne ČR), 2. Babilonia, 3. Askerana. Výrok: jistě 2 3/4  3/4  4 1/2. Čas: 5:34,55.

Další dostihy:

I. Francinette (ž. Kratochvíl)  Doram  Anonymous,

II. Maranello Rosso (Novák ml.)  Nel  Willemine,

III. Kamaxi (ž. Smeulders)  Dang Doss  Nitro,

IV. Calilahi (ž. Odložil)  Poirot  Claudio,

VII. Sasiro (ž. Kocman)  Greek Dessert  Giorgione.

VIII. Popinjay (ž. Kratochvíl)  Vienna Calling  Hola Que Tal.

Zdroj
ČT sport, zavodistepardubice.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články