Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Španělský Superpohár 2024

Schick se neprosadil, Leverkusenu zařídil výhru až Boniface. Dortmund dostal nakládačku

Hodně se nadřeli na výhru fotbalisté Leverkusenu ve čtvrtém kole německé ligy. Wolfsburg udolali 4:3, když zápas rozhodl až v nastaveném čase gól Victora Boniface, jenž v 68. minutě vystřídal Patricka Schicka. Leverkusen, na jehož lavičce zůstal celý zápas brankář Matěj Kovář, je tak druhý za Bayernem Mnichov. Stuttgart, příští soupeř Sparty v Lize mistrů, rozebral do šroubku Dortmund, který si domů veze výprask 1:5.

Boniface se raduje z vítězného gólu Leverkusenu
zdroj: Reuters autor: Thilo Schmuelgen

Sedmigólovou přestřelku odstartoval v páté minutě vlastní gól domácího obránce Mukieleho. Bayer však stihl rychle zareagovat. Ve 14. minutě vyrovnal zásluhou Wirtze a ve 32. minutě skóre otočil hlavou z rohu Tah. Hosté však Leverkusenu oplatili stejnou mincí a ještě do poločasu strhli vedení na svou stranu díky trefám Bornauwa a Svanberga.

Trenér Leverkusenu Xabi Alonso do druhého poločasu vyslal Frimponga a Hincapiého. Ekvádorský obránce se mu odvděčil hned ve 49. minutě, kdy se stejně jako Tah prosadil hlavou po rohu.

V 88. minutě byl vyloučen hostující záložník Gerhardt za tvrdé došlápnutí na obránce Frimponga. Úřadující mistr, který v minulé sezoně proslul častými rozhodujícími brankami v nastavení, tuto svou schopnost předvedl i proti Wolfsburgu a v 93. minutě se radoval z vítězné branky Boniface.

Wolfsburg ze čtyř kol potřetí prohrál a se třemi body je na 13. místě.

Stuttgart se dostal do vedení už ve čtvrté minutě díky brance Undava. Ve 21. minutě zvýšil na 2:0 hlavou Demirovič a třetí branku VfB vstřelil po hodině hry Millot. Dortmund snížil patnáct minut před koncem, když se proti svému bývalému klubu trefil druhý nejlepší střelec minulé sezony Guirassy. O pět minut později ale domácí znovu vedli o tři branky, když se jen po několika desítkách sekund na hřišti trefil střídající Touré. V nastavení navíc přidal svou druhou branku Undav, a zpečetil tak konečné skóre.

Stuttgart v každém z posledních šesti domácích zápasů vstřelil alespoň tři branky, což je nový klubový rekord. V tabulce se VfB posunul na sedmé místo, Dortmund je o příčku níže. Spartu přivítá Stuttgart na svém stadionu v úterý 1. října.

Německá fotbalová liga – 4. kolo:

Leverkusen – Wolfsburg 4:3 (14. Wirtz, 32. Tah, 49. Hincapié, 90.+3 Boniface – 5. vlastní Mukiele, 37. Bornauw, 45.+1 Svanberg), Stuttgart - Dortmund 5:1 (4. a 90.+1 Undav, 21. Demirovič, 62. Millot, 80. Touré - 75. Guirassy).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články