Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Medailistky z ME jsou už doma. Ogrodníková bude odpočívat, Vrabcová Nývltová se těší na oslavu

České medailistky z atletického mistrovství Evropy jsou z Berlína zpátky v Praze. Oštěpařka Nikola Ogrodníková hodlá před dalšími závody odpočívat - mimo jiné ji v září čeká Kontinentální pohár. Bronzová maratonkyně Eva Vrabcová Nývltová se těší na oslavu a stříbrnou chodkyni Anežku Drahotovou čeká posledních pár závodů v sezoně.

Medailistky z ME: Drahotová, Vrabcová Nývltová, Ogrodníková
zdroj: ČTK

Vicemistryně Evropy Ogrodníková stihla po pátečním slavnostním ceremoniálu krátkou oslavu s manažerem a svým týmem, při které si připila oblíbeným proseccem. Dolehla na ni únava. "Momentálně přemýšlím, že bych nejradši odjela na dovolenou, utekla od všeho a odpočinula si, protože ten nával emocí je strašně vyčerpávající a ten stres při závodě taky. Ale ještě mě čekají závody. Zítra se vyspím, tak to bude dobré," řekla sedmadvacetiletá oštěpařka, která bude startovat ve finále Diamantové ligy i na Kontinentálním poháru v Ostravě.

Do závodů plánuje spíše odpočinkový program. "Nechci teď trénovat, těším se, až budu závodit. Protože jsme trénovali před Evropou, takže je zbytečné teď přitrénovávat," řekla. 8. a 9. září se každopádně ukáže na ostravském Kontinentálním poháru.

Vrabcová se stále vzpamatovává z ohromného úspěchu - první velké seniorské medaile. "Myslím, že mně to ještě pořád nedošlo. Včera jsme měli jenom chvilku příležitost posedět s mamkou a doufám, že až přijedeme domů, že si to vynahradíme," vyprávěla bývalá běžkyně na lyžích. Předpokládá, že potom na ni emoce dolehnou.

"Třeba si i pustíme závod ze záznamu a posedíme se zbytkem rodiny. Tak asi pak mi to dojde," dodala vytrvalkyně, které se při vzpomínce na životní závod stále hrnou slzy do očí. V noci pod vlivem emocí nedokázala usnout.

Drahotová si po sobotním stříbrném dopoledni nenechala v Berlíně ujít další víkendový program ME včetně startu svého přítele Patrika Šorma ve štafetě na 4 x 400 metrů. "Musím říct, že to bylo neskutečné, krásná atmosféra. Já jsem se na to hrozně moc těšila, až člověk odvede ten svůj výkon a může si užít atletiku, kterou miluji," řekla. Nadchla ji mužská tyč, kladivářská soutěž s Polkou Anitou Wlodarczykovou a ženské vytrvalostní závody na 5000 metrů a 3000 metrů překážek.

Všechny medailistky dostaly na přivítanou spoustu květin. "Květiny mám opravdu ráda. Hrozně si toho vážím, že jsme byly takhle hezky přivítané, a určitě to neberu jako nějakou samozřejmost," pochvalovala si Drahotová. Ogrodníková se chystala doma hledat vázy. "Nějaké doma najdu, a když ne, tak to nějak vymyslím, protože to je nádherné. Strašně moc květin, to jsem ještě nikdy nedostala," dodala.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články