Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Volejbalisté Budějovic podlehli v Lize mistrů Unterhachingu

České Budějovice – Před kamerami České televize nastoupili k dalšímu utkání Ligy mistrů volejbalisté budějovického Jihostroje. Jihočeši chtěli doma potvrdit senzační výhru z italského Cunea. Jenže německému Unterhachingu, který byl dosud bez bodu na posledním místě skupiny, podlehli 1:3 na sety. Nezískali tak ani bod útěchy za případnou pětisetovou prohru a zkomplikovali si svou cestu za postupem do play-off. Dále se z čtyřčlenné skupiny kvalifikují jen první dva týmy.  

Budějovice - Unterhaching
zdroj: ČTK autor: Veis David

Volejbalisté Budějovic vstoupili do zápasu velmi dobře. Zejména díky kvalitnímu servisu získali první set sedmibodovým rozdílem 25:18. Poté se ale rozehrál univerzál Unterhachingu Christian Dünnes, který zápas dokončil s průměrem šesti bodů na set. K němu se přidala i výborná obranná hra německého týmu na síti a Unterhaching dokázal otočit zápas. Po třech odehraných kolech Ligy mistrů tak mají oba dva soupeři na svém kontě po třech bodech.

"Jsem zklamaný. Co by nám stačilo v domácí extralize na hladké vítězství, tady ne. Nebyl to tak špatný výkon, abychom si nezasloužili aspoň bod," shrnul zápas trenér Jan Svoboda v rozhovoru pro Českou televizi. "Potvrdilo se, že německý tým je skvělý v obraně. Co nepochytil na bloku, odbránil v poli. My v úvodu tlačili servisem, jenomže pak už se nám tolik nedařilo. Němci byli lepší," dodal Svoboda.

Příští týden, 21. prosince, nastoupí budějovičtí hráči v Bavorsku k odvetě.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články