Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Budějovice chtějí v Lize mistrů aspoň jednou vyhrát

České Budějovice - Počtvrté za uplynulých pět sezon vstupují volejbalisté Českých Budějovic do prestižní ligy mistrů. A jejich cílem je získat premiérovou výhru, což se jim dosud nepovedlo. Posílený tým vedený reprezentačním koučem Janem Svobodou může ukázat své schopnosti, když na své palubovce přivítá lídra francouzské ligy Stade Poitiers, dalšími soupeři ve skupině D budou italské Cuneo s českým blokařem Janem Veselým a německý Unterhaching. Do další fáze postoupí dva nejlepší týmy.

Volejbalisté Českých Budějovic
zdroj: ČTK autor: David Veis

"Liga mistrů je pro nás velkou výzvou a doufáme, že za podpory zaplněného hlediště dokážeme držet s elitními evropskými celky krok," řekl Svoboda. Francouzský celek má Svoboda dle svého zvyku výborně nastudovaný a taktiku zná. "Je to ale jen deset procent. Záležet bude na tom, jak zápas zvládneme na palubovce. Čeká nás výborná obrana s minimem chyb," řekl kouč. V Poitiers podle něj spoléhají především na osvědčené reprezentanty Francie a Portugalska. Klub vládne své domácí soutěži podobně jako český šampion.

Budějovice před sezonou posílily svůj kádr, přišli nahrávači Petr Zapletal s Filipem Habrem, diagonální hráč Jakub Novotný a venezuelský smečař a olympionik Andy Rojas. Jejich snažení v Lize mistrů mohou fanoušci vidět za stejnou cenu vstupenek jako na domácí extraligu, tedy za sto korun.

Titul v Lize mistrů obhajuje italské Trento s univerzálem Janem Štokrem. Z českých volejbalistů se v elitní soutěži představí spolu se Štokrem a Veselým také Petr a David Koneční v dresu francouzského Tours. Za italskou Maceratu hraje český rodák s italským pasem Jiří Kovář. Z šesti základních skupin postoupí do play off 12 týmů, o vítězi se
rozhodne na turnaji Final Four v březnu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články