Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Volejbalisté Budějovic podlehli v Lize mistrů Poitiers 1:3

České Budějovice - Volejbalisté Českých Budějovic vstoupili do Ligy mistrů porážkou. Český mistr dnes doma nestačil na francouzského šampiona a ve skupině D podlehl Poitiers 1:3 po setech 20:25, 25:22, 14:25 a 20:25. V touze poprvé v historii klubu dosáhnout na výhru v Lize mistrů Jihočeši před sezonou výrazně posílili kádr, ale v prvním utkání prestižní soutěže triumfovat nedokázali. Precizní obranu Poitiers dokázali rozebrat jen ve druhém setu. V něm se za tradiční podpory bubeníků a trubačů chytil univerzál Konečný a na bloku zářil venezuelský smečař Rojas.

Utkání České Budějovice - Poitiers
zdroj: ČTK autor: David Veis

"Soupeře jsme se nezalekli, přestože to byl favorit. Kluci bojovali a za to je musím pochválit," řekl trenér Jihočechů Jan Svoboda. "Poitiers nás převýšil na servisu, jinak to bylo poměrně vyrovnané v obraně. Soupeř ale útočil na vysoké procento a mrzí mě především lacino ztracený třetí set," doplnil kouč.

V utkání hrála prim výborná obrana francouzského mistra. Českobudějovičtí se těžko dostávali přes pevné bloky soupeře a hráči Poitiers často i chytali míče v poli. Při podání pak zlobil domácí výběr servisem Lopes.

České Budějovice - Stade Poitiers 1:3 (-20, 22, -14, -20)

Nejvíce bodů: Rojas 15, Sukuba 10, Novotný 9 - Čulafič 23, Marechal 17. Rozhodčí: Adler (Maď.), Jacyna (Pol.). Čas: 101 min. Diváci: 1 500.

Volejbalisté Budějovic se hodně hecovali, snažili se bojovat, ale občas zbytečně kazili servis a dělali nevynucené chyby, které je srážely, tak jako ve čtvrté sadě. V té měli domácí dlouho dvoubodový náskok, ale přišli o něj a zápas ztratili. "Nevydrželi jsme tlak, měli jsme soupeře pod sebou, ale udělali jsme laciné chyby," řekl Svoboda.

Za týden pojedou Jihočeši do Itálie, kde se utkají s favoritem skupiny Cuneem, a první kolo zápasů zakončí doma s německým Unterhachingem 13. prosince.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Č. Budějovice - Poitiers
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články