Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Čekání končí, házenkáři Dukly porazili Plzeň a mají titul

Čtyři zápasy trvalo finále extraligy házenkářů. Dukla Praha tři z nich nad obhájci titulu z Plzně vyhrála a získala po šesti letech titul. Sobotní utkání v Praze v Edenu vyhráli její hráči těsně 27:26 a konečný stav série je 3:1 na zápasy.

Utkání Dukla - Plzeň
zdroj: ČT4 autor: Miroslav Chaloupka

Dukla vstoupila do utkání povzbuzena páteční výhrou a rychle získala vedení 9:5. Skvěle opět chytal brankář Tomáš Petržala a Plzeň si vzala po osmnácti minutách oddechový čas. Dukla však udržela poločasové vedení 12:8.

Ve druhé půli rozjel svůj brankostroj Jakub Sviták. Vstřelil osm gólů ze svých devíti v utkání a výrazně se zasloužil o výhru Dukly. Čtyřmi brankami ho podpořil Milan Kotrč, který odchází do Německa a s Duklou se rozloučil triumfem.

"Je to něco úžasného. Chtěli jsme to zvládnout a dali jsme do toho všechno do poslední kapky a urvali jsme to," řekl Kotrč.

Je nám líto, video expirovalo.
Dukla slaví titul, nad Plzní vyhrála i potřetí

Plzeň sice snížila v druhém poločasu na 16:18, ale Dukla znovu odskočila do pětibrankového náskoku. Pomohl jí znovu Petržala, který v klíčovém okamžiku chytil sedmičku Ivancevovi, a v závěru už Dukla vývoj kontrolovala. "Víc jsme chtěli, a to bylo vidět od začátku do konce. Když se něco pokazilo, tak se to vrátilo zpět," uvedl Kotrč.

Poražená Plzeň vládla extralize poslední tři sezony, ale počtvrté za sebou už se z poháru radovat nebude. Dukla, kterou vede trenér Jan Josef, je tak se čtyřmi tituly třetím nejúspěšnějším týmem v soutěži (po konci ČSSR) po Karviné (10) a Plzni (5).

finále - 4. zápas: 

Dukla Praha - Plzeň 27:26 (12:8) 
Nejvíce branek:: Sviták 9/4, Kotrč 4/1, Šůstek a Mubenzem po 3 - Tonar 7/1, Ivancev 5/1, Škvařil 4. Sedmimetrové hody: 6/5 - 3/2. Vyloučení: 5:5. Rozhodčí: Pavlát, Točík. Konečný stav série: 3:1. 

O 3. místo - 3. zápas: 

Lovosice - Zubří 31:29 (14:15) 
Nejvíce branek: Motl 9/1, Jelínek 5, Bičiště 4, Chroustovský 4/1 - Reček 8, Šlachta 7/2, Zahradníček 4. Stav série 1:2.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články