Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Panorama

Tenistky se chystají na Pohár B. J. Kingové s Muchovou i Siniakovou, ale bez Krejčíkové

Kapitán Petr Pála nominoval tenistky na finálový turnaj Poháru B. J. Kingové. Česko v něm budou v listopadu reprezentovat Karolína Muchová, Kateřina Siniaková, Linda Nosková a Marie Bouzková. Wimbledonská vítězka Barbora Krejčíková se omluvila kvůli náročnému programu. Chybí také Markéta Vondroušová a Karolína Plíšková, které se uzdravují po operacích.

Karolína Muchová
zdroj: Reuters

Finálový turnaj se uskuteční od 13. do 20. listopadu v Málaze, nově se bude hrát od začátku vyřazovacím systémem. Češky narazí ve čtvrtfinále buď na domácí Španělsko, nebo Polsko. Současnou nominaci plánuje Pála ještě rozšířit o jednu hráčku.

"Bára Krejčíková se omluvila vzhledem k programu. Je vyčerpaná. Její rozhodnutí respektuji. Věřím, že pojedou ty čtyři hráčky, které jsem nahlásil. Předběžně jsme domluveni a doufám, že se nic nestane," řekl Pála.

Loňská wimbledonská vítězka Vondroušová absolvovala v srpnu operaci ramena, Plíšková po skreči ve 2. kole US Open podstoupila operaci zraněného kotníku. Zdravotní potíže trápí také Terezu Martincovou či Brendu Fruhvirtovou.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Česko zná tenistky pro B. J. Cup

"Uvidíme, kým to doplníme. Na to je ještě čas. Ostatní budu také kontaktovat podle jejich programu. A doufám, že nebudu muset měnit nikoho z těch čtyř nahlášených," uvedl Pála.

Češky narazí ve čtvrtfinále na vítěze duelu mezi Španělskem a Polskem. Španělky již nahlásily nominaci, v níž nechybí světová dvacítka Paula Badosaová. Za Polky by mohla nastoupit první hráčka žebříčku Iga Šwiateková, její start je ale nejistý.

"Asi bych si přál Španělsko. I když budou fandit proti nám, chtěl bych, aby přišlo co nejvíc lidí a pro holky to mělo tu správnou týmovou atmosféru," uvedl Pála.

Závěrečný turnaj Poháru Billie Jean Kingové se bude od začátku hrát místo zápasů ve skupinách vyřazovacím systémem. V posledních dnech se bude překrývat s úvodem závěrečného turnaje Davisova poháru, který se také uskuteční v Málaze.

"Spíš je ošidné, že jsou to jen tři zápasy. Trochu to znevýhodňuje silnější týmy, které mají širší základnu. Stačí jedna skvělá hráčka a pak třeba vyhrát čtyřhru. Musíme být připravení. Máme spoustu variant. Uvidíme, s kým budeme hrát a uděláme maximum," doplnil Pála.

Jedenáctinásobné šampionky Češky dostaly do finálového turnaje divokou kartu, díky čemuž nemusely hrát dubnovou kvalifikaci. Loni se probojovaly do semifinále, kde nestačily na pozdější vítězky z Kanady.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články