Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Volejbalový magazín

SESTŘIH: Chomutov předvedl povedený obrat a slaví úvodní výhru po návratu do první ligy

Vypadalo to na druhou porážku v nové sezoně, ale v domácím prostředí a v retro dresech se Chomutov vzepjal k výsledkové otočce. Severočeši prohrávali v 2. kole první ligy s Třebíčí už 0:3, ale nakonec se radovali z vítězství 4:3 po prodloužení. Pod obrat se podepsali také zkušení hráči Viktor Hübl a František Lukeš.

Chomutovští dlouho nemohli najít recept na hostující obranu v čele s brankářem Janem Mičánem. Až ve 40. minutě snížil v přesilové hře Jiří Fronk po asistencích hrajících chomutovských legend.

Lukeš poté navíc sám upravil ve 46. minutě na 2:3 a definitivní návrat do zápasu stvrdil šťastným odrazem Martin Tůma v další početní výhodě deset minut před koncem základní hrací doby. Stejný hráč pak prodloužení také rozhodl.

Hosté měli přitom duel dobře rozehraný, ale druhou výhru v novém ročníku nepřidali. O branky Třebíče se postarali kapitán Martin Dočekal, v přesilových hrách Ladislav Bittner a po Dočekalově asistenci také Matěj Psota.

Třebíčští tak nenavázali na první kolo, ve kterém udolali pardubické "béčko" 2:1 po samostatných nájezdech. Chomutov má ze dvou utkání stejně jako soupeř tři body, v dalším duelu se představí na ledě ambiciózního Zlína. Třebíč se doma střetne s Frýdkem-Místkem.

Předehrávka 2. kola první hokejové Maxa ligy:

Chomutov – Třebíč 4:3 v prodl. (0:2, 1:1, 2:0 – 1:0)

Branky: 50. a 64. M. Tůma, 40. Fronk, 46. F. Lukeš – 10. Dočekal, 20. Bittner, 39. Psota. Rozhodčí: Petružálek, Valenta – Beneš, Štofa. Vyloučení: 2:6. Využití: 2:2. Diváci: 2083.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články