Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bartyová si v Madridu zahraje poprvé o titul, ve finále jsou i Krejčíková se Siniakovou

Čtvrté finále v sezoně si zahraje světová jednička Ashleigh Bartyová v Madridu. Čtvrtfinálová přemožitelka Petry Kvitové v semifinále vyřadila španělskou tenistku Paulu Badosaovou 6:4, 6:3 a oplatila jí tak únorovou porážku v Charlestonu. Finále čtyřhry si zahrají Krejčíková se Siniakovou, které v semifinále porazily Bencicovou s Teichmannovou 2:0 na sety. Mezi muži postupuje Nadal, zatímco dvojka turnaje, Medveděv, nestačila na Garina z Chile.

Ashleigh Bartyová
zdroj: ČTK/AP autor: Bernat Armangue

Bartyová v Madridu potvrzuje skvělou formu i to, že se jí na antuce daří. V sezoně už získala tituly na Yarra Valley Classic v Melbourne, v Miami a minulý týden ve Stuttgartu a pyšní se bilancí pětadvaceti výher ke třem porážkám. Na antuce vyhrála už šestnáct zápasů v řadě.

Badosaová, jež je první Španělkou, která se dostala na madridském turnaji do semifinále, držela s Bartyovou krok prvních devět her. Pak v maratonském gamu přišla o podání a tím i o úvodní set.

Do druhého sice vstoupila Španělka brejkem, světová jednička jí ale odpověděla ziskem čtyř her v řadě a další komplikace už nepřipustila. Celkem zahrála třicet vítězných míčů.

Je nám líto, video expirovalo.
Finále ženského turnaje v Madridu bude mít stejné obsazení jako ve Stuttgartu

O titul v Madridu si Bartyová zahraje poprvé a její soupeřkou bude stejně jako ve Stuttgartu Aryna Sabalenková. Pátá nasazená Běloruska porazila 6:2, 6:3 Rusku Anastasii Pavljučenkovovou, čtvrtfinálovou přemožitelku Karolíny Muchové, a o titul bude letos hrát potřetí. Uspěla zatím jen na úvod sezony v Abú Zabí.

O deblový titul si ve španělské metropoli zahrají Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková. Druhé nasazené Češky porazily v semifinále švýcarský pár Belinda Bencicová, Jill Teichmannová 6:2, 6:4 a mají na dosah zisk sedmé společné trofeje. Jejich soupeřky určí až páteční druhé semifinále.

Nadal v klidu postupuje, Medveděv se loučí

Hladký postup dnes slavil v mužské dvouhře i nejvýše nasazený Španěl Rafael Nadal. Pětinásobný vítěz turnaje ve 3. kole vyřadil Alexeje Popyrina a popatnácté postoupil v Madridu do čtvrtfinále. Australana porazil 6:3, 6:3 a potvrdil, že s hráči z kvalifikace na antuce neprohrává. Bilanci s kvalifikanty si vylepšil na 40:0.

Je nám líto, video expirovalo.
Zverev v Madridu narazí na Nadala

O postup do semifinále se světová dvojka utká s madridským šampionem z roku 2018 Němcem Alexanderem Zverevem, nebo Britem Danielem Evansem, který na předchozím turnaji Masters v Monte Carlu vyřadil světovou jedničku - Srba Novaka Djokoviče.

Naopak druhý nasazený hráč turnaje ve třetím kole narazil. Rus Medveděv podlehl ve třech setech 4:6, 7:6, 1:6 Garinovi z Chile. 

Turnaj mužů a žen v Madridu (antuka):

Muži (dotace 3,226.325 eur):

Dvouhra - 3. kolo: Thiem (3-Rak.) - De Minaur (Austr.) 7:6 (9:7), 6:4, Bublik (Kaz.) - Karacev (Rus.) 6:4, 6:3, Nadal (1-Šp.) - Popyrin (Austr.) 6:3, 6:3, Garín (16-Chile) - Medveděv (2-Rus.) 6:4, 6:7 (2:7), 6:1.

Ženy (2,549.105 milionu eur):

Dvouhra - semifinále: Bartyová (1-Austr.) - Badosaová (Šp.) 6:4, 6:3.

Čtyřhra - semifinále: Krejčíková, Siniaková (2-ČR) - Bencicová, Teichmannová (Švýc.) 6:2, 6:4.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články