Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Muchová v Madridu zaskočila Ósakaovou, Karolína Plíšková vypadla

Takový skalp se počítá. A to velice. Karolína Muchová totiž vyřadila na antukovém turnaji v Madridu světovou dvojku Naomi Ósakaovou. Semifinalistka Australian Open Japonku porazila 6:4, 3:6, 6:1 a postoupila do osmifinále. Její další soupeřkou bude Maria Sakkariová z Řecka. Karolína Plíšková vypadla ve 2. kole, když nestačila na Anastasii Pavljučenkovovou 0:6, 5:7.

Karolína Muchová v Madridu
zdroj: ČTK/AP

O postup do 3. kola, v němž je od soboty už i Petra Kvitová, si dnes v Madridu zahraje ještě Karolína Plíšková. Šestou nasazenou Češku čeká duel s Anastasií Pavljučenkovovou.

"Neřekla bych, že je to pro mě překvapení, ale výhry si cením," uvedla světová dvacítka Muchová po výhře nad čtyřnásobnou grandslamovou šampionkou. "Byl to těžký zápas, ale byla jsem připravena se vším, co jsem měla, a využít všechny své zbraně a jsem nadšená, že to fungovalo," podotkla s úsměvem.

Je nám líto, video expirovalo.
Muchová porazila v Madridu dvojku Ósakaovou

Čtyřiadvacetiletá Muchová, jež se teprve před týdnem vrátila do hry po dvouměsíční léčbě břišního svalu, Ósakaovou od začátku přehrávala a v sebevědomém výkonu pokračovala do poloviny druhé sady. "Na začátku jsem dobře servírovala, pomáhala si přímými body a snažila se Naomi hodně rozběhat. To byla moje taktika," řekla Muchová.

Stejně jako v prvním setu i ve druhém soupeřce prolomila ve třetím gamu podání, pak ale vypadla ze hry. Zatímco Japonka zlepšila své podání a méně chybovala. "Když byla Naomi brejk dole, tak začala hrát o dost agresivněji a úplně mě ubila, řekla bych," komentovala Muchová obrat. Dvakrát přišla o servis a musela zabojovat ve třetím setu.

I v něm šla ale hned v úvodu díky třetímu využitému brejkbolu do vedení a soupeřku už zpět nepustila. "Vrátila jsem se zpět ke své hře, hrála jsem víc úhly, snažila se ji rozběhat, variovat servis a fungovalo to až do konce zápasu," pochvalovala si Muchová.

Při svém podání ztratila jen dva fiftýny, úřadující šampionce Australian Open naopak sebrala podání ještě jednou a po necelých dvou hodinách získala potřetí v této sezoně skalp hráčky z první desítky světového žebříčku.

Karolína Plíšková boj o 3. kolo nezvládla

Pavljučenkovová vstoupila do zápasu razantně, téměř nekazila a Plíškovou, která se nemohla opřít o svou největší zbraň podání, tlačila. Česká tenistka získala při svém servisu pouze tři fiftýny a podruhé v sezoně ztratila set s kanárem.

Ruska uhrála i sedmý game v řadě a začala brejkem druhý set, pak se teprve Plíšková probrala. Pavljučenkovové sebrala podání a vyrovnanou hru udržela až do závěru sady. Za stavu 5:5 ale opět přišla o podání a soupeřka nabídnutou šanci využila.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články