Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Muchová se v Madridu probila do čtvrtfinále

Karolína Muchová vydřela postup do čtvrtfinále antukového turnaje v Madridu. Česká hráčka zdolala Řekyni Marii Sakkariovou 6:0, 6:7 a 7:5 za dvě hodiny a 35 minut. Utkání skončilo deset minut před půlnocí a Muchová nemá příliš času na regeneraci, protože už ve středu se po 15. hodině utká o semifinále s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou.

Karolína Muchová
zdroj: ČTK/EFE/Juanjo Martin

V madridském čtvrtfinále jsou dvě české tenistky. Muchová navázala na Petru Kvitovou, která postoupila v pondělí a bude hrát se světovou jedničkou Ashleigh Bartyovou z Austrálie.

Muchová ve druhém kole zdolala světovou dvojku Naomi Ósakaovou z Japonska a první set proti Sakkariové odehrála téměř perfektně. Udělala jen čtyři chyby, hrála pestře, zahrála třeba přesný lob a soupeřce uštědřila za 28 minut "kanára".

Je nám líto, video expirovalo.
Muchová vydřela postup do čtvrtfinále antukového turnaje v Madridu

Ve druhém setu získala Češka brejk na 2:1, ale zarputilá řecká soupeřka stále častěji nutila Muchovou chybovat. Sada dospěla do tie-breaku, v kterém svěřenkyně Davida Kotyzy otočila z 0:5 na 6:5, ale Sakkariová mečbol při svém servisu odvrátila. Po výborném returnu si Muchová vybojovala druhý mečbol, dlouhou výměnu při něm zkusila ukončit bekhendem po lajně, ale trefila síť. Sakkariová pak využila svůj pátý setbol a druhý set získala skoro po hodině a čtvrt.

Ve třetím setu se Muchová zdála utahaná, ale opakovaně dotahovala. Z 0:2 srovnala na 2:2, ztrátu na 2:3 zahnala brejkem hned vzápětí a ustála i podání Sakkariové za stavu 4:5 na vítězství. Od stavu 3:5 hrála Muchová dlouhé míče a nutila soupeřku kazit. Za stavu 6:5 ještě nevyužila třetí mečbol, ale při čtvrtém už poslala Sakkariová míč za základní čáru.

"Je to skvělé," radovala se Muchová unaveným hlasem na kurtu z postupu. "Hraju tady poprvé a mám za sebou dobré zápasy. Dneska to bylo velmi náročné."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články