Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Muchová je v Madridu ve druhém kole, dál jde i Karolína Plíšková

Vstup do antukového turnaje v Madridu se Karolíně Muchové podařil na výbornou. V prvním kole totiž porazila Číňanku Wang Čchiang 6:1 a 6:3. Karolína Plíšková otočila zápas s Cori Gauffovou a mladou Američanku po dvouhodinovém boji zdolala 5:7, 6:3, 6:2.

Karolína Muchová
zdroj: ZUMA autor: Dppi/Rob Prange

Šesté nasazené Plíškové nevyšel vstup do zápasu. Častěji chybovala než soupeřka, která hrála na okruhu WTA teprve čtvrtý antukový turnaj v kariéře a nemohla se spolehnout na podání. Duel zlomila až v polovině druhé sady. V šesté hře sebrala Gauffové podání a na kurtu převzala kontrolu.

Talentované Američance naopak přestal vycházet servis, v úvodu třetího setu kupila dvojchyby, jichž celkem nasbírala dvanáct, a Plíšková brzy vedla 4:0. Gauffová pak sice ještě jednou zahrozila a snížila na 2:4, favorizovaná Češka už ale zápas nepustila.

"Nezačala jsem dobře, ale postupně jsem dokázala najít svůj servis, což bylo klíčové. Doufám, že se moje hra bude dál zlepšovat," řekla Plíšková. Sama zapsala devět dvojchyb, které ale částečně vyvážila 13 esy. V druhém kole se utká s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou.

Karolína Plíšková na turnaji v Madridu
zdroj: ČTK/AP

Semifinalistka Australian Open Muchová se před týdnem vrátila do hry ve Stuttgartu po dvouměsíční léčbě břišního svalu a prohrála v prvním kole. Utkání s Ruskou Jekatěrinou Alexandrovovou navíc dohrávala se zablokovanými zády.

Nyní se při její premiéře v Madridu v utkání s Číňankou zdálo, že hraje bez omezení. Prvnímu setu dominovala a ztratila jen jednu hru. Od pondělí čerstvá světová dvacítka Muchová, což je její kariérní maximum, vedla ve druhém setu rychle 4:0, pak sice přišla o podání, ale větší komplikace už nepřipustila a slavila postup po hodině a devíti minutách.

"Jsem ráda, že jsem zápas zvládla ve dvou setech. Myslím, že na začátku jsem hrála docela dobře, měla jsem to pod kontrolou, dobře jsem servírovala. Ve druhém setu soupeřka už neměla co ztratit, začala do toho chodit a bylo to těžké ukončit. Já trochu polevila, ale jsem ráda, že jsem to pak doservírovala," řekla Muchová Radiožurnálu.

Svěřenkyně kouče Davida Kotyzy narazí ve druhém kole na světovou dvojku Naomi Ósakaovou. S vítězkou letošního Australian Open si zahraje podruhé, loni v generálce na US Open vyhrála po obratu Japonka.

Tenisový turnaj žen v Madridu (antuka):

Dvouhra - 1. kolo: Muchová (ČR) - Wang Čchiang (Čína) 6:1, 6:3, Sabalenková (5-Běl.) - Zvonarevová (Rus.) 6:1, 6:2, Ósakaová (2-Jap.) - Doiová (Jap.) 7:5, 6:2, Sakkariová (16-Řec.) - Anisimovová (USA) 0:6, 6:1, 6:4, Kasatkinová (Rus.) - Beguová (Rum.) 4:6, 6:4, 7:6 (7:1), Kontaveitová (Est.) - Stojanovičová (Srb.) 7:6 (7:4), 7:5, Pegulaová (USA) - Cirsteaová (Rum.) 7:6 (7:5), 6:3.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články