Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Mentální přípravu mám lepší a propracovanější, řekla Muchová po skalpu Ósakaové

Třetí utkání v sezoně proti soupeřce z top 10 žebříčku WTA, třetí vítězství. Z Karolíny Muchové se stává postrach elitních tenistek. Na antuce v Madridu si tentokrát poradila se světovou dvojkou Naomi Ósakaovou z Japonska a postoupila do osmifinále.

Karolína Muchová se raduje z vítězství
zdroj: AP autor: Paul White

Do loňska vyhrála Muchová z devíti zápasů se soupeřkami z top 10 jen jeden. Letos má s nimi stoprocentní bilanci. Na Australian Open zdolala šestku Karolínu Plíškovou a první hráčku světa Ashleigh Bartyovou z Austrálie a nyní došlo na Ósakaovou.

"Určitě si myslím, že jsem klidnější. Ať už hraji proti komukoli, tak mám mentální přípravu lepší a propracovanější, protože jsme na tom začali koncem minulého roku pracovat a letos se to projevuje," prohlásila Muchová.

Je nám líto, video expirovalo.
Muchová porazila v Madridu dvojku Ósakaovou

V přípravě na zápas ale nerozlišuje, jestli jde o soupeřku z desítky či třicítky světa. "Je to především o konstantní práci, kterou se snažím převést co nejlépe na kurt. A proti takovým hráčkám je o to pár momentech. Jsem ráda, že je zvládám," pokračovala svěřenkyně Davida Kotyzy a dodala: "Každá taková výhra mi dodá i na sebevědomí a ukáže, co zlepšit."

Ósakaová po utkání ocenila pohyb české hráčky. Olomoucká rodačka uvedla, že ji baví se na antuce klouzat. "Jsou potřeba dva tři týdny, než si člověk zvykne na dokluzy, a pořád si myslím, že se můžu zlepšit. Ale líp to cítím a přijde mi to přirozené." 

Po zranění břišního svalu z Australian Open stále není stoprocentně zdravá. "Ale cítím, že se tomu blížím. Zase se dostávám do turnajového zápřahu. V Madridu je výhodou, že máme mezi utkáními den volno, takže je delší čas na regeneraci. Udělám vše, abych byla za dva dny schopna podat co nejlepší výkon, a na další zápas se připravím zase co nejlíp."

I se zdravotními problémy letos Muchová porazila světovou jedničku i dvojku. Otázkou je, jak bude hrát, až bude zcela zdravá a plná sil. "Jak? Těžko říct," usmála se a dodala: "Byla bych ráda, kdybych se dostala do stavu, kdy dohraji v pohodě a jsem ready na další."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články