Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Kvitová porazila Kerberovou a v Madridu je v osmifinále

Petra Kvitová má Madrid ráda a na turnaji zůstává. Na antuce porazila Němku Angelique Kerberovou 6:4, 7:5 a postoupila do osmifinále. V něm čeká trojnásobnou vítězku Ruska Veroniku Kuděrmětovovou, která přehrála 6:4, 6:3 turnajovou sedmičku, a obhájkyni titulu z roku 2019 Kiki Bertensovou z Nizozemska.

Petra Kvitová v Madridu
zdroj: ČTK/AP

Nasazená devítka Kvitová sice v páté hře jako první ztratila servis, ale poté dvakrát prolomila soupeřčino podání a získala první set.

Ve druhé sadě se situace opakovala, jen o dva gamy dříve. Za stavu 6:5 si Češka vypracovala tři mečboly a ten třetí po necelé hodině a půl proměnila.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová postoupila v Madridu do osmifinále

"Myslím, že jsem v těch gamech, kdy mě brejkla, nehrála špatně. Bylo jen důležité zůstat v klidu, což se mi dneska v celém zápase dařilo. Hned jsem jí to vždycky oplatila," řekla Kvitová po zápase. "Podávala jsem dobře, zvlášť v důležitých chvílích. Obě jsme hrály na vysoké úrovni, i ona dobře podávala a bylo těžké na její servis útočit," pochválila soupeřku.

Kvitová nakonec rozhodla díky 33 vítězným úderům, kterých měla dvakrát víc než soupeřka. Nevynucených chyb tentokrát nasbírala jen 16.

Bývalou světovou jedničku a vítězku tří grandslamů Kerberovou porazila ve 14. vzájemném duelu poosmé. Ve španělské metropoli může navázat na triumfy z let 2011, 2015 a 2018.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články