Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Jacobellisové zlatá pohádka pokračuje, závod snowboardcrossových týmů vyhráli Američané

Premiérové zlato v soutěži smíšených týmů ve snowboardcrossu berou Američané Lindsey Jacobellisová a Nick Baumgartner. Ve finále porazili Italy Michelu Moioliovou a Omara Visintina. Třetí příčku obsadili Élliot Grondin a Meryeta Odineová z Kanady. Jacobellisová triumfovala v Pekingu už podruhé.

Šestatřicetiletá Jacobellisová navázala na úspěch ze středečního závodu žen, ve kterém získala první zlato v kariéře. O něj šestinásobná mistryně světa usilovala už v Turíně v roce 2006, kdy vedla s velkým náskokem, po zbytečném triku na předposledním skoku ale upadla a dojela druhá.

Pro čtyřicetiletého Baumgartnera, který s Jacobellisovou v Pekingu vytvořil nejstarší dvojici ve startovní listině, je zlato největším úspěchem v kariéře. Na kontě dosud měl dvě bronzové medaile z mistrovství světa.

"Nikdy neříkejte, že starci patří do starého železa," prohlásil Baumgartner. "Když se na vás tlačí mladší generace, není to příjemné, protože o to víc musíte dřít. Ale to nám nikdy nevadilo a je příjemné ukázat, že s námi pořád musí počítat," dodal nejstarší americký olympijský vítěz zimní olympiády od roku 1948.

Ošklivý pád ve čtvrtfinále závodu, který provázelo sněžení, ukončil naděje úřadující světové šampionky v týmovém snowboardcrossu Australanky Belle Brockhoffové. Závodnice, která vytvořila dvojici s Cameronem Boltonem, byla po několikaminutovém ošetření na trati převezena do nemocnice.

Brockhoffová si stěžovala na bolesti v šíji, vyšetření však žádná zranění neodhalilo a devětadvacetiletá závodnice se už vrátila do olympijské vesnice.

Výsledky snowboardcrossových týmů:

1. Baumgartner, Jacobellisová (USA), 2. Visintin, Moioliová (It.), 3. Grondin, Odineová (Kan.), 4. Sommariva, Carpanová (It.), 5. Nörl, Fischerová (Něm.), 6. Nightingale, Bankesová (Brit.), 7. Koblet, Hedigerová (Švýc.), 8. Donskich, Paulová (ROV).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články