Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Kimová je zlatá, stejně jako v Koreji. Rozhodla suverénní první jízdou

Chloe Kimová v jednadvaceti letech obhájila své zlato z U-rampy. Američanka rozhodla svou první jízdou a druhou Španělku Queralt Castelletovou porazila o čtyři body. Bronz získala Sena Tomitaová z Japonska. 

Je nám líto, video expirovalo.
Nejlepší jízda Chloe Kimové ve finále U-rampy

Kimová od triumfu na minulých hrách v Pchjongčchangu 2018 vyhrála každou soutěž, do které nastoupila. Dvojnásobná mistryně při cestě za druhým olympijským zlatem demonstrovala svou převahu hned v první finálové jízdě, v níž předvedla mimo jiné skoky s rotací 1080 stupňů frontside i backside a dostala od rozhodčích rovných 94 bodů.

"Byla jsem na sebe strašně pyšná. Když jsem to dokázala ustát hned na první pokus, přemohly mě emoce," uvedla Kimová. V dalších dvou jízdách se pokoušela své hodnocení ještě vylepšit, ale po pádech ani jednu nedokončila, což ji nakonec mrzet nemuselo.

Hvězdné Kaliforňance, jejíž rodiče pocházejí z Koreje, se dokázala nejvíce přiblížit Queralt Castelletová. Dvaatřicetiletá Španělka dostala v druhé jízdě 90,25 bodu a při své páté účasti pod pěti kruhy vybojovala stříbro. Bronz brala Japonka Sena Tomitaová (88,25).

Kimová bezpečně obhájila olympijské zlato, i přestože se jí na 200 metrů dlouhé a 22 metrů široké rampě v Čang-ťia-kchou příliš nedařilo v tréninku. "Ale nijak mě to neznervózňovalo. Už jsem byla v podobné situaci mnohokrát. Vždyť závodím profesionálně od třinácti, to už je skoro deset let. Prostě si připomenu, že je to jedna jízda a mám ještě další pokusy, což mě uklidní," řekla snowboardistka.

Česká snowboardistka Šárka Pančochová ve dvanáctičlenném finále chyběla, v kvalifikaci byla osmnáctá. Příští týden ji čeká ještě Big Air.

Snowboarding:

Ženy - U-rampa: 1. Kimová (USA) 94,00, 2. Castelletová (Šp.) 90,25, 3. S. Tomitaová (Jap.) 88,25, 4. Cchaj Süe-tchung (Čína) 81,25, 5. R. Tomitaová (Jap.) 80,50, 6. Hoskingová (Kan.) 79,25, 7. Wickiová (Švýc.) 76,25, 8. Liou Ťia-jü (Čína) 73,50, 9. Onová (Jap.) 71,50, 10. Dhondtová (Kan.) 66,75, ... v kvalifikaci 18. Pančochová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články