Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Velký středeční souhrn: Biatlonistky nestačily, Hrůzová potěšila, hokej už bez zámořských týmů

Čekání na úspěch ve štafetě biatlonistek nedopadlo, české ženy skončily osmé, zvítězily Švédky. Lyžaři Kryštof Krýzl i Jan Zabystřan vypadli v olympijském slalomu už v prvním kole, vyhrál Clément Noël z Francie. Ester Ledecká se chystá na kombinaci a v tréninku na sjezd zajela třetí čas. Michaela Hrůzová překvapila 14. místem v závodě shorttracku na 1500 metrů. V týmových sprintech v běhu na lyžích skončily české naděje mezi muži i ženami v semifinále. V semifinále turnaje hokejistů jsou Slováci, kteří vyřadili USA, se Švédy vypadla také Kanada.

Slováci porazili ve čtvrtfinále OH USA
zdroj: ČTK/ZUMA autor: David G. McIntyre

Biatlon

Švédská štafeta biatlonistek získala olympijské zlato. Celý závod na 4 x 6 km se držela na čelních pozicích, nemusela ani na jedno trestné kolo a Elvira Öbergová zafinišovala s odstupem dvanácti vteřin před týmem ROV. Bronz bralo Německo. Češky v sestavě Eva Puskarčíková, Markéta Davidová, Jessica Jislová a Lucie Charvátová nepropadly, musely na jedno trestné kolo a skončily osmé. Všechny se pak v cíli shodly, že síly v Číně už kvapem odcházejí a závody jsou čím dál tím těžší.

Alpské lyžování

Vítězem mužského sjezdu je francouzský lyžař Clément Noël. Francouzi patřilo po 1. kole šesté místo, ve druhém ale předvedl nejrychlejší jízdu, a nakonec zvítězil o 61 setin před Johannesem Strolzem. Bronzový skončil Sebastian Foss-Solevaag, který ztratil rovných sedm desetin vteřiny. Kryštof Krýzl i Jan Zabystřan vypadli v 1. kole.

Ester Ledecká zajela třetí čas v tréninku na čtvrteční kombinační sjezd na olympijských hrách. Trojnásobná olympijská šampionka na lyžích a snowboardu se na sjezdovku The Rock vrátila den poté, co chybovala v klasickém sjezdu a skončila sedmadvacátá.

Shortrack

Shorttrackařka Michaela Hrůzová si čtrnáctým místem v závodě na 1500 metrů výrazně vylepšila olympijské maximum. Na své nejsilnější trati postoupila česká rychlobruslařka do finále B, v němž stejně jako ostatní soupeřky nezachytila překvapivý nástup Japonky Sumire Kikučiové a uzavřela sedmičlenné startovní pole. Zlato obhájila Korejka Čche Min-čong.

Hokej

Hokejový turnaj na olympijských hrách už zná semifinalisty. Jsou mezi nimi i Slováci, kteří zápas s USA rozhodli až v samostatných nájezdech, které lépe zvládli Slováci, po výhře 3:2. Ve čtvrtfinále skončili i Kanaďané, kteří podlehli Švédům 0:2. Dál už to bylo bez překvapení. Rusové přehráli Dánsko 3:1 a Finsko si poradilo s českými přemožiteli Švýcary 5:1.

V soutěži hokejistek mají bronzové medaile Finky. Ty využily dvě ze čtyř přesilovek, výrazně přestřílely Švýcarky a zaslouženě vyhrály 4:0 a počtvrté v historii jsou na olympijských hrách třetí.

Běh na lyžích

O lyžařských medailích je jasno také v týmových sprintech. Závod ženských dvojic senzačně vyhrály Němky Katharina Hennigová a Victoria Carlová poté, co druhá jmenovaná ve finiši překvapivě porazila Švédku Jonnu Sundlingovou. Zlato z mužského závodu získali Johannes Klaebo s Erikem Valnesem. České dvojice Kateřina Janatová, Petra Hynčicová a Luděk Šeller, Michal Novák vypadly v semifinále.

Akrobatické lyžování

Akrobatické skoky na lyžích ovládl v Pekingu čínský reprezentant Čchi Kuang-pchu. Ten získal zlato před obhájcem triumfu z předchozích Her v Pchjongčchangu Oleksandrem Abramenkem z Ukrajiny, bronz patří stejně jako před čtyřmi lety Iljovi Burovovi z Ruska.

Český rodák reprezentující Rakousko Matěj Švancer skončil v olympijské soutěži ve slopestylu osmý. Závod ovládli akrobatičtí lyžaři ze Spojených států. Vyhrál Alexander Hall před Nicholasem Goepperem.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články