Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Ledecká byla v tréninku na kombinační sjezd třetí, nejrychleji dojela Shiffrinová

Ester Ledecká zajela třetí čas v tréninku na čtvrteční kombinační sjezd na olympijských hrách. Trojnásobná olympijská šampionka na lyžích a snowboardu se na sjezdovku The Rock vrátila den poté, co chybovala v klasickém sjezdu a skončila sedmadvacátá. Závod Ledecké odvysílá ČT sport a web ctsport.cz živě ve čtvrtek od 3:30.

Ester Ledecká
zdroj: ČTK/AP/ autor: Alessandro Trovati

Ve startovní listině tréninku bylo jen 26 lyžařek a na trať se jich nakonec vydalo pouze čtrnáct. Nejrychlejší čas zajela americká favoritka Mikaela Shiffrinová, jež si může v kombinaci spravit chuť po nezdarech ve slalomu a obřím slalomu.

Druhá byla s odstupem 93 setin Švýcarka Wendy Holdenerová, na niž Ledecká ztratila setinu. Druhá Češka Tereza Nová skončila se ztrátou 3,53 na Shiffrinovou desátá.

Shiffrinová a Holdenerová budou favoritkami závodu, stejně jako třeba další Švýcarka Michelle Gisinová a čtveřice Italek v čele s Elenou Curtoniovou a Federicou Brignoneovou.

Je nám líto, video expirovalo.
Ledecká o chybě ve sjezdu a nadějích v kombinaci

Handicapem Ledecké je nedostatek tréninku slalomu. V závodu ho jela naposledy loni na mistrovství světa v Cortině d'Amezzo, kde skončila v kombinaci celkově osmá. Od té doby má na kontě pouze jeden tréninkový den slalomu. "Na Nový rok jsem přemluvila trenéry, aby mi postavili jeden slalom, a od té doby jsem na nich nestála. Dělám dva sporty, tak není moc času na zbytek," uvedla Ledecká.

Proto odpoledne před olympijskou kombinací plánovala krátký "rychlokurz" slalomu. "Chtěla bych si dát pár obloučků na slalomkách. Moc to naježděné nemám, tak bych si na slalomky ráda stoupla a zkusila to. A druhý den do toho dám všechno a budu bojovat," řekla.

Kombinaci jela česká zimní obojživelnice mezi elitou pětkrát. Na světových šampionátech skončila dvacátá ve Svatém Mořici 2017, patnáctá v Aare 2019 a loni v Itálii osmá. V rámci Světového poháru byla šestá v Zauchensee a třetí předloni v Crans Montaně.

V olympijské sezoně se kombinace v seriálu SP nekonala ani jednou. A je dost možné, že v Číně půjde o její olympijskou derniéru. "Já doufám, že ne. Mě kombinace baví a líbí se mi. Přijde mi to skvělé, když jsou takoví lyžaři, kteří zvládnou jak rychlostky, tak točivky. Mně to přijde i divácky zajímavé. Kdyby to bylo na mně, tak bych kombinaci nechala i na svěťáky," řekla Ledecká.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články