Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Stížnosti nejsou cestou k úspěchu. Síla v mančaftu je, hlásí Červenka

Omezení na olympijských hrách v Pekingu bere Roman Červenka jako realitu současného světa a chce se pokud možno co nejlépe připravit na start turnaje. První utkání čeká národní tým ve středu 9. února s Dánskem. Přímý přenos sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Roman Červenka na tréninku hokejové reprezentace v Pekingu
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

"Jaké jsou první dojmy z Pekingu? Potkáváme se s restrikcemi. Takový je teď svět. Musíme se soustředit na hokej, připravit se na turnaj. Čím víc se blíží, tím víc půjdou všechny okolnosti stranou," řekl Červenka po pátečním tréninku. "Nějaké stížnosti nejsou cestou k úspěchu. Bereme všechno, jak to je. Budeme se soustředit na sport," doplnil rezolutně.

I v dějišti Her šestatřicetiletý útočník zopakoval, že věří v český úspěch. "Šanci máme, síla v mančaftu je. Na druhou stranu nám nikdo nedá nic zadarmo. Čekám vyrovnané zápasy a tvrdý boj. Budou rozhodovat maličkosti. Uvidíme, jak se s tím týmy poperou," přemítal Červenka, jenž se do reprezentace vrátil po necelých čtyřech letech. Naposledy hrál na světovém šampionátu v roce 2018.

Je nám líto, video expirovalo.
Krejčí je zdráv, připojí se k týmu

První dva společné tréninky po příjezdu druhé části výběru do Pekingu musel vynechat útočník David Krejčí. Jedna z opor reprezentace měla pozitivní test na koronavirus, další dva kontrolní testy byly ale negativní a vítěz Stanley Cupu z roku 2011 se může připojit k týmu.

"S tím se od příjezdu do Prahy potýkáme každý den. Je to pořád dokola. Skoro lepší vůbec nad tím nepřemýšlet. Jeden den jste v pohodě, druhý den ne a třetí zase jo. Já jsem nejspíš prodělal variantu omicron koncem roku, ale stejně netušíte, co vám ukáže test," podotkl Červenka. O olympijský start například přišel jeho klubový spoluhráč z Rapperswilu Emil Djuse, jenž kvůli covidu vypadl ze švédské nominace. "Hodně chtěl v Pekingu hrát. Špatná zpráva, kterou jsem se dozvěděl až tady. Je to nepříjemné," pokračoval Červenka.

Český tým je v Pekingu víceméně kompletní od čtvrtka, odchovanec pražské Slavie se zatím snaží postupně adaptovat. "Program byl tak náročný, že se spíš tak nějak vzpamatovávám. Chci si odpočinout a zároveň se připravit. Na malém hřišti nás čeká jiný hokej. Musíte si vštípit jiné návyky. Musíte si zvyknout na spoluhráče. Nebude moc času na nic," uvedl.

V útoku na křídle s centrem Kovářem?

Podle dosavadních tréninků vše nasvědčuje tomu, že Červenka bude na začátku turnaje nastupovat na křídle v útoku vedeném Janem Kovářem.

"Křídlo mi nevadí, v klubu ho hraji normálně. A jak jsme si sedli? Zatím není co soudit. Moc času jsme na ledě nestrávili. Jsme připraveni si pomoct. Nějak se známe, uvidíme. Zatím vám nepovím, jak to bude vypadat," dodal nejzkušenější hráč českého výběru.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články