Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

K reprezentaci se připojili obránci z Třince, v Praze trénuje osm hokejistů

Kádr hokejové reprezentace, která trénuje v Praze před olympijskými hrami v Pekingu, doplnili obránci David Musil a Tomáš Kundrátek z Třince. Asistent trenéra Martin Straka, který "českou" část výběru vede společně s generálním manažerem Petrem Nedvědem, měl k dispozici osm hráčů.

Od víkendu v Praze trénují i útočníci Roman Červenka, Michael Frolík, Jan Kovář a Matěj Stránský, delší dobu gólmani Roman Will a Patrik Bartošák. Očekávaná brankářská jednička Šimon Hrubec momentálně netrénuje, zřejmě s ohledem na nepříznivé testy na covid-19. Podobné problémy řeší i asistent trenéra Jaroslav Špaček a útočník Michael Špaček.

"Pokud vše dopadne, jak bylo naplánováno, tak by měl být v úterý na tréninku Jirka Smejkal. Uvidíme, jak vše stihnou bratři Zohornové," řekl tiskový mluvčí hokejového svazu Zdeněk Zikmund. V nejbližší době by se k týmu měl připojit i jeden z náhradníků Jan Ščotka.

V Pekingu se pod vedením hlavního trenéra Filipa Pešána připravuje sedm hráčů, doplnili je obránce Vojtěch Mozík, útočník Lukáš Sedlák a náhradník David Tomášek, kteří do dějiště Her odletěli v neděli večer. V pondělí je bude následovat Will. Původně s ním měl vyrazit i druhý brankář Bartošák, ale nakonec se tak nestane.

"Patrik měl při třetím předodletovém testu, který jsme nastavili nad rámec pravidel daných organizátory Her, neurčitý výsledek. Proto jsme se po konzultaci s odborníky rozhodli preventivně posunout jeho odlet, abychom zabránili jakýmkoli komplikacím při jeho cestě do Číny nebo po příletu," uvedl šéf české výpravy Martin Doktor.

Další část hokejové výpravy by do Pekingu měla odletět v noci na středu, kdy by se na letišti k týmu měli připojit i další zástupci z extraligy David Krejčí, Michal Řepík, Vladimír Sobotka a Matěj Blümel. I v jejich případě bude rozhodující, zda splní všechna covidová pravidla pro cestu do Číny.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články