Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
PLANEO CUP - Pohár mládeže FAČR 2024

Chyběla nám chladnokrevnost. Přemýšlet o tom je ale zbytečné, vyhlíží další utkání Kovář

Ačkoliv měli čeští hokejisté čtyřicet střel na dánskou bránu, jen jedna skončila za zády dánského gólmana. Podle útočníka Jana Kováře týmu chyběla chladnokrevnost a klid v zakončení. Ve svém startu na olympijských hrách v Pekingu tak podlehli Dánům 1:2.

Svěřenci trenéra Filipa Pešána přestříleli Dány vysoko 40:17, ale ujala se jen rána kapitána Romana Červenky švihem do růžku. Proto utkání ztratili těsně 1:2. "Těžko něco říkat. Výsledek mluví za vše. Nedokázali jsme najít cestu, jak dát góly," řekl český útočník Jan Kovář.

Jednatřicetiletý útočník měl dvakrát nadějnou šanci na překonání brankáře Sebastiana Dahma, ale neuspěl. "Možná chyběla trošku chladnokrevnost, zachovat klid."

Hokejisté prohráli s Dány potřetí ze čtyř posledních zápasů a potřetí v řadě bylo skóre 2:1, přičemž dvakrát ve prospěch soupeře. Zdá se, že si Češi nevědí rady s jeho obranou. "Dobře brání. Tlačili jsme se tam, ale góly nedali," zopakoval Kovář, který startuje na olympijských hrách podruhé.

Trápení hokejistů v sezoně tak pokračuje, ani v sedmém zápase se nedočkali vítězství. Do šancí se dostávají, radost z gólů si ale moc neužívají. "Musíme si odpočinout, rozebrat to a připravit se na další zápasy. Přemýšlet o tom, co bylo, je zbytečný," řekl Kovář a doufal, že v pátek proti Švýcarům už hokejisté předvedou lepší výkon.

Češi hráli v červených dresech s bílou částí na vršku, Dánové měli stejné barvy vyvedné v obráceném gardu. Občas se v nepřehledných situacích dalo hráče splést. "Je to podobný na mistrovstvích i teď, dresy vypadají čím dál víc stejně, ale aréna je do modra, tak se v tom líp orientovalo," řekl Kovář.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články