Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
1. Futsal liga 2023/2024

Hokejistky si na tréninku musely připomenout radost ze hry. Věříme si, vzkazují

Bez potřebné pauzy pokračují české reprezentantky v ledním hokeji na turnaji v Pekingu, na rozdíl od svých pátečních soupeřek ze Spojených států. Místo čtvrtfinálové taktiky si však připomínají radost ze hry. Na obhájkyně zlata z Pchjongčchangu si ale pod taktovkou kolektivního výkonu věří. Duel o postup do semifinále odehrají české lvice v pátek ráno v 5:10 SEČ.

Výhodnou postupovou pozici z prvního místa ztratily české reprezentantky po prohraném utkání s Japonkami. V nájezdech ani jedinkrát neskórovaly a prohrály tak 1:2. Ve čtvrtfinále proto narazí na obhájkyně olympijského zlata z USA. Více ale družstvo trápí jejich herní výkonnost. 

Proto si místo dne volna, jako jejich soupeřky z USA nebo Japonska, dopřály herní trénink. "Chtěly jsme se odreagovat po úterní prohře, tak jsme to braly spíš jako takový sranda trénink. Uvolnění noh, abychom se vybruslily. Žádný přemýšlení, motání hlavy, jen tak vypnout prostě," popsala obránkyně českého týmu Pavlína Horálková.

Cílem přípravy před kvalitním výběrem Američanek podle asistenta národního týmu Jakuba Peslara byl návrat vlastní identity a radosti z hokeje. "Je to silný soupeř. Budeme tu sílu respektovat, ale do zápasu nepůjdeme se strachem. Připravíme se na zápas jako na každý jiný. Věřím, že pokud opět ukážeme, že ten hokej hrát umíme, budeme hrát hokej, který chceme hrát a půjdeme do zápasu s pokorou, ale bez strachu, můžeme ho zvládnout," řekl.

Na přípravu mimo ledovou plochu dohlížela Klára Hymlárová, která se v utkání s Japonkami srazila s Alenou Mills a utrpěla poranění hlavy. "Klára podstoupila vyšetření v nemocnici a ta dopadla dobře. Věříme, že bude připravená do zápasu proti Americe," dodal Peslar. Do tréninku by měla naskočit ve čtvrtek.

Poslední utkání základní části česká reprezentantka však nedohrála. "My jsme se viděly, ale každá si asi myslela, že ta druhá pro puk nepůjde. A šly jsme do něj obě a pak jsme se snažily na poslední chvíli vyhnout," popsala situaci z 13. minuty Alena Mills. Hymlárová upadla na záda a ještě se udeřila hlavou o led. Z duelu musela odstoupit. "Lekla jsem se, protože vím, že mám o několik kilo víc než ona a narazily jsme do sebe fakt blbě. Mrzí mě to a snad Klára bude v pohodě. Nevím, co s ní je, nemám informace," vysvětlila Mills.

V kabině českých hokejistek panuje optimistická nálada. "Očekávám, že to bude opravdu těžký zápas, to víme. Ale může se stát cokoliv, já v nás věřím. Všechny v nás věříme. Když budeme hrát jako tým, tak to dokážeme," svěřila se dvaadvacetiletá útočnice Noemi Neubauerová.

S Američankami se střetnou v pátek od 5:10. Ve stejný čas se utká celek Ruska s Dánskem.


Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články