Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ME Maďarsko

Chybí nám zabijácký instinkt, postěžoval si Pacina ke střeleckému trápení

Očekával zlepšení, ale nedostavilo se. Trenér českých hokejistek Tomáš Pacina byl po porážce s Japonskem 2:3 po samostatných nájezdech v závěrečném souboji ve skupině o první místo nespokojený. Reprezentantky tak půjdou ve čtvrtfinále na Američanky.

"Je to pořád stejné. Trápíme se, hrajeme složitě. Neuvěřitelně nám vázne koncovka. Už to ani není smůla. Připadá mi, jako kdybychom ty góly ani nechtěli dávat. V zápasech sice jasně dominujeme, ale stojí nás strašné úsilí, abychom vyhráli," řekl Pacina.

Přiznal, že s přístupem hráček nebyl o moc spokojenější. Po duelu s Dánkami prohlásil, že šlo o výkon, který není hodný olympiády. "Co se týče přístupu, tak jsme byli jen o maličko lepší než proti Dánsku. Trápíme se s koncovkou, ve které nám chybí zabijácký instinkt. Nepředvádíme to, na co máme. Nasazení neschází, ale holky nejsou dost uvolněné," uvedl Pacina.

Češky měly velkou možnost převážit duel s houževnatými Japonkami na svou stranu v 55. minutě, kdy ujela za stavu 2:2 osamocená Tereza Vanišová, svůj nájezd však neproměnila. "Takových momentů tam bylo tolik... Těžko vybrat jeden," podotkl Pacina. "Poslední dva zápasy se mi nelíbily hlavně v tom, co je z družstva cítit – těžkopádnost, všechno dlouho trvá," dodal.

Připustil, že hráčky prokazují své umění v řadě záblesků, ale chybí větší vyrovnanost a místy také lepší disciplína. "Máme veliký problém udržet v zápase takzvané momentum. Jedna lajna má výborné střídání, ale ostatní nenavážou. Je to pořád nahoru a dolů. Měli jsme třikrát obrovskou převahu a vytvořili si obrovské šance, ale v tu chvíli jsme šli do oslabení. Nekázeň v důležitých chvílích sabotuje naše snažení," mrzelo Pacinu.

Jeho výběr si nedokázal za čtyři zápasy pomoci ani jednou gólem v přesilovce. "Stejně jako při hře pěti proti pěti máme spoustu vyložených možností, ale nemáme koncovku. Dneska tam bylo tolik volného místa, když se holky dostaly samy před branku. Líp už to nejde," uvedl kouč.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články