Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Měla jsem vystřelit pod vyrážečku než nad, litovala Mills. Peslarová o puku nevěděla

České hokejistky nedokázaly dovést svoji povedenou olympijskou jízdu do zdárného konce a prvenství ve skupině B. Japonkám padly po samostatných nájezdech 2:3 a ve čtvrtfinále narazí na obhájkyně zlata ze Spojených států. Kapitánku Alenu Mills mrzelo, že české hokejisty nedokázaly proměnit převahu. Gólmanka Klára Peslarová nadávala na zbytečné kličky svých spoluhráček při nájezdech na bránu Nany Fudžimotové.

Proti Japonkám Češky, které v úvodních dvou zápasech porazily Čínu i Švédsko shodně 3:1, mohly napravit pondělní zaváhání s Dánskem a jakýmkoliv vítězstvím přece jen naplnit svůj cíl. "Měly jsme rozhodnout v základním čase nebo v prodloužení. Na druhou stranu náš týmový výkon byl lepší než včera. Aspoň to se nám povedlo. Škoda nevyužitých šancí, včerejšího škobrtnutí, ale teď už se nemůžeme dívat nazpátek. Nezbývá než překvapit Ameriku, to by měl být náš cíl než polemizovat co by kdyby. A taky si trochu odpočinout," řekla kapitánka českých hokejistek Alena Mills.

Odvrátit porážku mohla sama ještě v poslední sérii nájezdů, ale se svým střeleckým pokusem neuspěla. "Měla jsem vystřelit pod vyrážečku než nad vyrážečku. Docela jsem si věřila, že to tam trefím. Přišlo mi, že tam na vyrážečce měla skulinku, ještě o tom holky na střídačce mluvily. A když jsem se rozjížděla, tak jsem tam viděla díru. Ale možná mi to jen schválně otevřela, vybruslila mě. Podívám se na video, možná jsem měla střílet na druhou stranu," prohlásila Mills.

Podle brankářky Kláry Peslarové další české exekutorky Kristýna Pátková, Denisa Křížová, Michaela Pejzlová i Kateřina Mrázová zkoušely zbytečně na Nanu Fudžimotovou kličky. "Zbytečně děláme kličky, i když víme, že to na jejich gólmanku neplatí. Tak je přece nemůžeme dělat. Těžko se ale dívá na to, když soupeřka kotouč chytne. Snažím se tým stále držet naživu, ale já tam ty góly nedám... Bohužel jsem je dneska taky nepomohla chytit," mrzelo Peslarovou.

Reagovala tak na nešťastný druhý nájezd, kdy se puk Japonky Kuboové těsně zastavil za brankovou čárou. "Myslela jsem si, že puk mám. Jen jsem se pro jistotu otočila, protože Japonka koukala, bohužel to tam propadlo. Už jsem na něj nedosáhla, tak jsem se ho snažila zastavit očima, ale klouzal za čáru. Samozřejmě jsem si zanadávala, to už ale nepomůže. Soustředila jsem se na to, že gól dáme," líčila Peslarová.

Je nám líto, video expirovalo.
Samostatné nájezdy v utkání Japonsko – Česko

Ve čtvrtfinále budou Češky proti USA velkým outsiderem. "Ale bude to aspoň nová zkušenost a nová výzva," uvedla Mills. Američanky bere raději než Kanadu. "Nemají zatím moc dobrý turnaj a Kanada hraje suverénně. A hodně holek hrálo proti Američankám na vysoké, takže si opravdu myslím, že bychom mohly překvapit. Bude důležité dva dny vyvětrat hlavu, poučit se z toho, co se nepovedlo, zapomenout trochu na hokej. Můžou nás i podcenit. Jsme poprvé na olympiádě a možná od nás nebudou tolik čekat. Náš klíč je hrát týmově, nepůjčit jim puk a držet se naší hry," hledala recept na favoritky.

Šance na semifinále jsou podle gólmanky Peslarové malé, ale ne ztracené. "Pokud si nebudeme plnit, co máme, a budeme dělat zbytečnosti, samy se tím obereme o důležité góly, body, všechno. Budeme doufat v to nejlepší. Amerika je pro nás jednodušší soupeř než Kanada," domnívá se Peslarová.

Čvrtfinálové boje českých reprezentantek můžete sledovat i nadále na stanici ČT sport a webu ctsport.cz.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články