Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Máme zataženou brzdu. Toto není náš tým a musíme to vyřešit, řekl Pacina před duelem s USA

České reprezentantky v ledním hokeji se po dvou prohrách v konci základní části olympijského turnaje umístily na druhé příčce. Ke čtvrtfinálovému souboji v Pekingu nastoupí proti obhájkyním zlata Američankám v pátek od 5:10 SEČ. Bude to první ze všech zápasů čtvrtfinálového programu.

Rovněž v pátek se od 14:10 utkají Kanaďanky, které zůstaly jediným neporaženým týmem v turnaji, se Švédkami. V sobotu pak nastoupí Rusky proti Švýcarkám (5:10) a Finky proti Japonkám (9:40).

Svěřenkyně kouče Tomáše Paciny při své premiéře pod pěti kruhy začaly dvěma výhrami nad domácí Čínou a Švédkami shodným výsledkem 3:1. Cestu za kýženou medailí, která by byla první z velkých akcí, si pak ale výrazně ztížily porážkami s Dánkami (2:3) i Japonkami (2:3 po nájezdech). Právě Japonky skupinu B vyhrály a vyhnuly se tak zámořským favoritům na zlato Kanadě a USA.

Výhra nad Američankami by znamenala velkou senzaci. "Musíme hlavně vyřešit náš tým. Být daleko lépe připravení, vyhrávat souboje, chtít hrát hokej a dávat góly. Tohle není náš tým, na co jsem zvyklý z mistrovství světa a olympijské kvalifikace. Jako by tam byla zatažená brzda," řekl Pacina.

O složení semifinálových dvojic rozhodne až nasazení po odehrání čtvrtfinálových bitev. Všechny zápasy vyřazovacích bojů se odehrají ve Wukesong Sports Centre.

Program play-off olympijského turnaje hokejistek v Pekingu:

Pátek 11. února:

Čtvrtfinále:

05:10 ČR - USA, 14:10 Kanada - Švédsko.

Sobota 12. února:

Čtvrtfinále:

05:10 Rusko - Švýcarsko, 09:40 Finsko - Japonsko.

Pondělí 14. února:

05:10 semifinále, 14:10 semifinále.

Středa 16. února:

12:30 o 3. místo.

Čtvrtek 17. února:

05:10 finále.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články