Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Svět motorů

Velký úterní souhrn: Vadlejch suverénně postoupil do finále oštěpu, Juška byl mezi dálkaři desátý

Paříž má za sebou jedenáctý soutěžní den. Jakub Vadlejch poslal hned svůj první oštěp za 85 metrů a s pošetřením sil hladce postoupil do finále. Z oprav do semifinále prošla z dalších českých atletů jen čtvrtkařka Lurdes Gloria Manuel. Dařilo se však rychlostním kanoistům – jak bratři Martin a Petr Fuksovi, tak také Jakub Špicar s Danielem Havlem se kvalifikovali do další fáze závodů. Královnou běhu na 200 metrů je Gabrielle Thomasová z USA, míli překvapivě ovládl její krajan Cole Hocker.

Radek Juška
zdroj: Reuters autor: Kai Pfaffenbach

Vadlejch je ve finále, stačil mu jediný pokus. Manuel postoupila do semifinále

Jakub Vadlejch neměl v kvalifikaci jediný problém, hned svůj první oštěp poslal za 85 metrů a hladce postoupil do olympijského finále. Tak snadné to neměla Kristiina Sasínek Mäki, která byla sedmá v rozběhu mílařek a bude muset do oprav. Ze čtvrtkařských oprav postoupila do semifinále Lurdes Gloria Manuel. Ve večerním finále se Radek Juška neprobojoval do užšího finále a s nejlepším skokem 783 cm obsadil desáté místo.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Postupový hod Jakuba Vadlejcha
Dostupnost videa skončí: 09.08.2024 10:37
Postupový hod Jakuba Vadlejcha
Vadlejch: Je to ideální scénář. Tak jen aby to vydrželo
Oprava na 400 m s Lurdes Glorií Manuel
Finále běhu na 200 m žen s vítěznou Thomasovou
Poslední pokus Radka Jušky ve finále dálky
Juška: Top deset se také počítá
Řek Tentoglu obhájil zlato v dálce, skočil 848 centimetrů
Rogersová zajistila Kanadě v Paříži kladivářský double
Závěr běhu na 1500 metrů s vítězným Hockerem
Závěr steeplechase žen s olympijským rekordem Winfred Yaviové
Oprava na 400 m s Terezou Petržilkovou
Rozběh na 1500 m s Kristiinou Sasínek Mäki
Mäki: Šla jsem si to po svém, mrzí mě to
Petžilková: V této atmosféře se ani nedá běžet špatně
Oprava na 400 m s Ladou Vondrovou
Manuel: Celou olympiádu probrečím. Tentokrát štěstím
Vondrová: Celou sezonu se s něčím peru. Byla to ostuda
Oprava Víta Müllera na 400 m překážek
Müller: Běželo se mně o poznání hůř než v rozběhu
Oprava na 200 m s Ondřejem Macíkem
Macík: Nechápu, co se děje. Formu jsem cítil
Oprava na 200 m s Eduardem Kubelíkem
Kubelík: Cítil jsem se lépe, ale čas je pořád nanic
Oprava na 200 m s Tomášem Němejcem
Němejc: Trochu mi došly síly, ale čas beru

Fuksovi i Špicar s Havlem jsou v semifinále

Bratři Petr a Martin Fuksové postoupili na trati 500 metrů do semifinále. Ve svém čtvrtfinále dojeli na třetím místě. Jakub Špicar a Daniel Havel na deblkajaku své čtvrtfinále dokonce vyhráli a taktéž jdou dál.

Němci postupují v basketbalovém turnaji dále, porazili Řeky

Čtvrté utkání v olympijském turnaji, čtvrté vítězství. Úřadující světoví šampioni z Německa potvrdili roli favoritů a postoupili do semifinále. Řecko s hvězdným Giannisem Antetokounmpem, který coby nejlepší střelec duelu zapsal 22 bodů, porazili 76:63.

O vstupenku do souboje o zlato si zahrají s domácími Francouzi, kteří přehráli Kanaďany 82:73. Postup do nejlepší čtyřky turnaje si připsali i Srbové po výhře 95:90 po prodloužení nad Australany a favorizovaní Američané, ti porazili Brazílii jasně 122:87.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih strhujícího závěru čtvrtfinále basketbalistů Srbsko – Austrálie
Dostupnost videa skončí: 09.08.2024 17:28

Vrcholí také další míčové sporty

O medaile si v turnaji volejbalistek zahraje Turecko, Brazílie, USA a Itálie. Vrcholí i turnaj házenkářek, Francouzkám stojí v cestě za obhajobou zlata skandinávské trio Dánsko, Švédsko a Norsko.

Američanky jsou ve finále fotbalového turnaje

Fotbalistky USA zdolaly Německo 1:0 po prodloužení a na olympijském turnaji si zahrají o zlato. Jediný gól vstřelila v 95. minutě útočnice Sophia Smithová. Jejich soupeřkami budou Brazilky, které oplatily mistryním světa Španělkám porážku 0:2 ze skupiny a zvítězily 4:2.

Surfingovými šampiony jsou Francouz a Američanka 

Novými olympijskými vítězi v surfingu se stali na Tahiti francouzský reprezentant Kauli Vaast a Američanka Caroline Marksová, která navázala na loňský titul mistryně světa.

Disciplínu park ve skateboardingu ovládla čtrnáctiletá Australanka Arisa Trewová, další medaile braly stejně jako v Tokiu Kokona Hirakiová a Sky Brownová.

Nizozemští dráhaři vyhráli týmový sprint. Ve finále proti Britům podruhé zlepšili světový rekord časem 40,949, z bronzu se radovala Austrálie.

Zlato v parkuru získal německý jezdec Christian Kukuk. Ve finále v zahradách zámku ve Versailles zvítězil v rozskakování před Stevem Guerdatem ze Švýcarska, třetí byl Maikel van der Vleuten z Nizozemska.

Olympijské zlato ve skocích do vody z věže obhájila Číňanka Čchüan Chung-čchan. Stejně jako v Tokiu zvítězila před krajankou Čchen Jü-si. Bronz brala Kim Mi-re z KLDR.

Mijaín López se zapsal do historie. Kubánec v řecko-římském zápasu kategorie do 130 kilogramů vyhrál stejnou individuální soutěž už popáté. Brzy dvaačtyřicetiletý López zvítězil ve finále nad Yasmanim Acostou z Chile jasně 6:0 na body a po zisku dalšího zlata ukončil kariéru. Vítězem v kategorii do 60 kg se stal japonský zápasník Keničiro Fumita.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články