Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Sportfilm festivalové ozvěny 2024

Velký středeční souhrn: Satková ani Miculyčová na medaili nedosáhly, tenisové debly postupují

Pátý olympijský den se uzavřel. Gabriele Satkové nevyšlo její první finále a dojela v něm až sedmá. V akci byli i další Češi. Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem si zajistili účast v play-off. Iveta Miculyčová při své premiéře skončila ve freestyle BMX šestá. Dělenou sedmnáctou pozici obsadila lukostřelkyně Marie Horáčková. Kristýna Horská vypadla v semifinále prsařské dvoustovky a připsala si patnácté místo.

Gabriela Satková
zdroj: Reuters

Satková finále nezvládla, končí až sedmá. Zlato má znovu Foxová

Gabriela Satková byla první v kvalifikaci i v semifinále, ale samotný boj o medaile české kanoistce nevyšel. Česká závodnice skončila po několika chybách až sedmá. Zlato znovu slaví Australanka Jessica Foxová.

Miculyčová obsadila ve freestyle BMX šesté místo

V devítičlenném finále freestyle BMX dělilo Ivetu Miculyčovou při premiéře pod pěti kruhy od bronzu 6,5 bodu. Zvítězila Teng Ja-wen z Číny před Američankou Perris Benegasovou, třetí byla Natalya Diehmová z Austrálie.

Dvojnásobná mistryně Evropy zajela povedenou první jízdu bez většího zaváhání, od rozhodčích dostala známku 82,30 a byla průběžně pátá. Druhá jízda pro ni ale skončila hned po prvním triku.

Krejčíková končí v singlu, v deblu se Siniakovou pokračuje. Postupují i další dvě dvojice

Barbora Krejčíková prohrála ve čtvrtfinále se Slovenkou Annou Karolínou Schmiedlovou – na soupeřku nestačila 4:6, 2:6. Naopak velký úspěch slaví dvojice Tomáš Macháč a Adam Pavlásek. Ti dokázali otočit nepříznivě se vyvíjející zápas proti nasazeným Němcům Krawietzovi, Pützovi a postoupili do semifinále. 

Obrat předvedly i Linda Nosková a Karolína Muchová, které senzačně porazily turnajové jedničky Coco Gauffovou a Jessicu Pegulaovou 2:6, 6:3, 10:5. Krejčíková poté nastoupila znovu a společně s Kateřinou Siniakovou po výhře nad Šibaharaovou a Aojamaovou postoupily do čtvrtfinále. Skvělou tečku na závěr programu předvedli Macháč se Siniakovou, kteří postoupili do semifinále smíšené čtyřhry.

Perušič se Schweinerem hladce proklouzli do play-off

Ondřej Perušič a David Schweiner si poradili s Rakušany Julianem Hörlem a Alexanderem Horstem 21:18, 21:13 a po druhé výhře si zajistili postup do osmifinále.

Ve vyrovnaném prvním setu Češi nejdřív za stavu 10:12 třemi body v řadě smazali manko a pak i díky chytrému Perušičovu podání získali rozhodující náskok. Druhá sada byla jednoznačnější, úřadující mistři světa šli brzy do trháku a vedení průběžně navyšovali.

Barbora Hermannová s Marií-Sárou Štochlovou nestačily ani na německou dvojici Svenja Müllerová, Cinja Tillmannová, jíž podlehly 17:21, 9:21. O šanci na postup do play-off se v pátek utkají s domácím párem Clémence Vieiraová, Aline Chamereauová.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Schweiner: Jsem rád, že jsme si ty první povinné výhry odškrtli
Dostupnost videa skončí: 03.08.2024 12:24

Triatlon ovládla Francouzka Beaugrandová, Kuříková obsadila 29. místo

Petra Kuříková skončila v olympijském triatlonu na 29. místě. Česká reprezentantka o jednu příčku vylepšila svůj tři roky starý výsledek z Tokia.

Ze zlata se před domácím publikem radovala Cassandre Beaugrandová, která vyhrála o šest sekund před Švýcarkou Julií Derronovou. Bronz získala se ztrátou 15 sekund úřadující mistryně světa Britka Beth Potterová.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Závěr triatlonu s Kuříkovou a vítězkou Beaugrandovou
Dostupnost videa skončí: 03.08.2024 10:25

Horáčková skončila v lukostřeleckém turnaji v 2. kole. Nestačila na Korejku Nam

Senzační titul mistryně světa v Paříži napodobit nedokázala. Marie Horáčková vypadla ve druhém kole turnaje lukostřelkyň, když nestačila na Korejku Nam So-hjon, se kterou prohrála 3:7. Obsadila dělené sedmnácté místo.

Švábíková prohrála i druhý zápas, končí také Louda

Tereza Švábíková podlehla v Paříži favorizované Gregorii Tunjungové z Indonésie 12:21, 18:21 a po druhé porážce na turnaji končí. Česká badmintonistka uzavřela pořadí tříčlenné základní skupiny G se ziskem jediného setu z předchozího utkání. Sedmá nasazená Tunjungová po druhé dvousetové výhře jako vítězka skupiny postoupila do osmifinále. A turnaj skončil i pro Jana Loudu.

Vraštil se Šimánkem postoupili do finále, dvojka bez ne

Dvojskif lehkých vah Miroslav Vraštil, Jiří Šimánek postoupil do finále veslařské regaty a v pátek bude usilovat o obhajobu nebo vylepšení čtvrtého místa z Tokia. Svěřenci trenéra Michala Vabrouška dojeli ve svém semifinále na třetí, poslední postupové pozici.

Naopak Pavlína Flamíková s Radkou Novotníkovou na dvojce bez kormidelnice do bojů o medaile neprošly. Češky dokončily semifinále při své olympijské premiéře s odstupem šesté a čeká je finále B.

Přívratský je ve finále třípolohové malorážky, Nymburský těsně neuspěl

Jiří Přívratský se probojoval do finále soutěže v třípolohové střelbě z malorážky. Třiadvacetiletý český reprezentant obsadil s 590 body poslední postupové osmé místo. Díky pomocným kritériím předčil i krajana Petra Nymburského, který měl stejné celkové skóre, ale skončil na nepostupové deváté příčce.

Přívratský dokázal napravit zaváhání z úvodní položky vkleče, kde zaznamenal 195 bodů z 200 možných. Vleže zapsal 199 bodů a v závěrečné střelbě vestoje 196 bodů. Nymburský začal 196 body při střelbě vkleče, vleže si připsal 199 a vestoje 195 bodů. Kvalifikaci vyhrál Číňan Liou Jü-kchun s 594 body.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Přívratský: Mám radost, ale je to trochu hořkosladké
Dostupnost videa skončí: 03.08.2024 12:26

Horská do prsařského finále neprošla, Ledecky a Marchand září

Kristýna Horská postoupila do semifinále závodu na 200 metrů prsa. Na své hlavní trati, v níž je úřadující mistryní Evropy, byla v rozplavbách šestnáctá. Za svým českým rekordem sice zaostala o bezmála tři vteřiny, poslední postupové místo nicméně o 11 setin uhájila.

Formu načasoval famózně. Francouz Léon Marchand totiž získal v Paříži už třetí zlato. Ve finále na trati 200 metrů motýlek se v závěru nezadržitelně přehnal kolem Kristófa Miláka a za frenetického jásotu publika porazil maďarského obhájce titulu v olympijském rekordu. O dvě hodiny později pak rekord překonal i na prsařské dvoustovce. Do historie se zapsala také Američanka Katie Ledecká, která suverénně vyhrála patnáctistovku volně. Ziskem sedmé individuální zlaté medaile na Hrách dorovnala v tomto ohledu legendární gymnastku Věru Čáslavskou. Kristýně Horské se nedařilo a vypadla v semifinále závodu na 200 m prsa.

Klammert byl dvakrát trestán za pasivitu a vypadl už v prvním kole

Judista David Klammert vypadl stejně jako před třemi lety na hrách v Tokiu v prvním kole. S domácím Maximem-Gaëlem Ngayapem Hambouem prohrál na šido.

První varování dostal Klammert po 28 sekundách za nepovolený úchop. Druhé i třetí diskvalifikující šido obdržel za pasivitu a po třech a půl minutách pro něj turnaj v kategorii do 90 kilogramů skončil.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Zápas Davida Klammerta v 1. kole v Paříži
Dostupnost videa skončí: 03.08.2024 12:12

Synchronizované skoky z desetimetrové věže ovládly Čchen Jü-si a Čchüan Chung-čchan. Čína je tak i po třech soutěžích v Paříži ve skocích do vody stoprocentní. Čínská dvojice zvítězila se ziskem 359,1 bodu s výrazným odstupem od Čo Čin-mi a Kim Mi-rae z KLDR (315,9).

Burska s Tkadlecovou klesly pořadím až na konečné 19. místo

Zosia Burska a Sára Tkadlecová obsadily na olympijské regatě v Marseille 19. místo ve třídě 49erFX a do medailových bojů nepostoupily. O cenné kovy bude ve čtvrtek bojovat deset nejlepších posádek z dvacetičlenného startovního pole.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články