Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Kvalifikace o Euroligu žen 2024/2025

Fenomenální Foxová má další zlato, Satková ve finále chybovala a je bez medaile

Až ve finále závodu kanoistek ve vodním slalomu padla vítězka kvalifikace i semifinále Gabriela Satková. Ta ve finále chybovala a skončila až sedmá. Závod vyhrála Jessica Foxová, pro kterou je to šestá olympijská medaile. V Paříži získala po závodu kajakářek druhé zlato, což se zatím nikomu nepodařilo. Druhá skončila Němka Elena Liliková a bronzová byla Evy Leibfarthová z USA. 

Třicetiletá Australanka obhájila triumf z Tokia a na olympijských hrách získala šestou medaili a třetí zlatou. Rodačka z Marseille se osamostatnila v čele nejúspěšnějších vodních slalomářů na OH, pět cenných kovů získal Slovák Michal Martikán.

Dvaadvacetiletá Satková při olympijské premiéře skvěle zvládla úterní kvalifikaci i semifinále. V bojích o medaile ale stejně jako řada dalších kanoistek chybovala.

Hned na úvod obdržela dvousekundovou penalizaci za dotek branky číslo 2 a poté měla problémy na protivodných brankách 6 a 17, kde výrazně ztratila. Do cíle dojela Satková s časem 114,22 a od medaile ji dělily více než čtyři sekundy.

"Asi jsem mohla předvést něco lepšího. To si myslím, že asi ví každý, ale zároveň jsem aspoň byla ve finále. To si myslím, že je pozitivní. Jet z posledního místa je určitě velký zážitek, i když to nedopadlo dobře, ale myslím si, že ne každý by se s tím dokázal poprat," řekla Satková.

"Hodně se to nepodařilo, ale ani bych neřekla, že to bylo z nervozity. Hlavou jsem byla v pohodě. Asi jsem tam špatně udělala nějaký pohyb, ale to tak prostě je. Občas si myslím, že všechny chyby nemají úplně vysvětlení. Občas se to prostě tak stane. Přece jenom ta voda není furt stejná a nějak se mi dneska trošku hůř rozuměla," dodala.

Z dalšího triumfu se tak mohla radovat Foxová, která byla v obou předchozích soutěžních kolech vždy druhá za českou reprezentantkou. Ve finále ale předvedla skvělou jízdu a o zlato ji nepřipravila ani dvousekundová penalizace. "Nevím, jak jsem to dokázala. Byla tu neuvěřitelná atmosféra a myslím, že ta moje jízda byla nejlepší, jakou jsem kdy předvedla," pochvalovala si Foxová, jež je čtyřnásobnou mistryní světa na kánoi a stejný počet titulů má z kajaku.

Vodní slalom:

Ženy:

C1: 1. Foxová (Austr.) 101,06 (2 tr. sekundy), 2. Liliková (Něm.) -2,48 (0), 3. Leibfarthová (USA) -8,89 (2), 4. Paňková (SR) -10,01 (0), 5. Satilaová (Braz.) -11,64 (2), 6. Dóriaová Vilarrublaová (And.) -12,52 (6), 7. G. Satková (ČR) -13,16 (2).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články