Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Horáčkové vystavila stopku Korejka Nam. Poslední tři šípy to zabily, litovala česká lukostřelkyně

Senzační titul mistryně světa v Paříži napodobit nedokázala. Marie Horáčková vypadla ve druhém kole turnaje lukostřelkyň, když nestačila na Korejku Nam So-hjon, se kterou prohrála 3:7. Obsadila dělené sedmnácté místo.

Marie Horáčková se svým trenérem
zdroj: Reuters

Horáčková se zlatou medailistkou ze soutěže družstev prohrála dva z pěti setů, zbývající tři skončily remízou.

"Mrzí mě to, bylo to hratelné, ale byla to Korejka. Mají kolem sebe auru, se kterou člověk bojuje, když proti nim jde střílet," posteskla si Horáčková.

Už po prvním kole, ve kterém porazila Zijodachon Abdusattorovovou z Uzbekistánu 6:2, věděla, co bude muset proti strojově fungující Korejce předvést. "Musím střílet pořád tři žlutý a uvidíme, jak to dopadne."

Se svým otcem a trenérem v jedné osobě Zdeňkem Horáčkem se pokoušela na Korejku připravit. "Střílejí velice rychle. Trénovali jsme to předevčírem i včera," přiblížil.

"Jsou neuvěřitelně silné v týmech. Holky podesáté vyhrály olympijský titul v týmech. Muži taky. Mají propracovaný systém, něco jako my máme fotbal, tak oni mají lukostřelbu," uvědomovala si Horáčková.

Zatímco talentovaná Nam So-hjon potvrzovala výbornou formu, Horáčkovou srážely i těsné šípy v hůře bodovaných kruzích.

Do posledního setu šla za stavu 3:5 a věděla, že musí vyhrát. Nevyšlo to.

"Nebyla jsem úplně v dobré situaci, potřebovala jsem vyhrát poslední set. Asi jsem odešla. Neposlouchaly mě ruce, jak bych chtěla. Bylo to dlouhé, moc opatrné. Měla jsem to otočit a víc se o to rvát, aby tam žluté napadaly," litovala.

"Poslední tři šípy mi to zabily. Bylo to hezké, fajn. Na druhou stranu jsem skončila lépe než v Tokiu," podotkla Horáčková.

"S Korejkou to bylo hratelné, ale ona tady byla druhá po kvalifikaci, klobouk dolů před tím, co nastřílela. Jsem trochu spokojen, protože jsme zase o krůček dál. Po loňském mistrovství světa jsme zvládali mediální tlaky, učili jsme se s tím žít, jakým způsobem to zvládat. Podařilo se to první kolo, což bylo stěžejní," shrnul trenér Zdeněk Horáček.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články