Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Švábíková prohrála i druhý zápas a v Paříži končí, Louda také nepostoupil

Tereza Švábíková podlehla v Paříži favorizované Gregorii Tunjungové z Indonésie 12:21, 18:21 a po druhé porážce na turnaji končí. Česká badmintonistka uzavřela pořadí tříčlenné základní skupiny G se ziskem jediného setu z předchozího utkání. Sedmá nasazená Tunjungová po druhé dvousetové výhře jako vítězka skupiny postoupila do osmifinále.

Tereza Švábíková
zdroj: Reuters

Čtyřiadvacetiletá Švábíková v Porte de La Chapelle Areně hrála v prvním setu se stejně starou favoritkou vyrovnaně do stavu 10:10, ale v dalším průběhu už jí soupeřka dovolila uhrát jen dva míčky. Do druhého dějství vstoupila sedminásobná česká šampionka odhodlaně a pestrou hrou s častými údery těsně za síť slavila úspěch a vedení 5:0.

V mužské soutěži Jan Louda obsadil konečné druhé místo v základní skupině. Jeho teoretické postupové naděje utnul favorizovaný Singapurec Loh Kean Yewa, který první místo v tabulce potvrdil po výhře 2:0 nad Urielem Canjurou ze Salvadoru.

Asijská hráčka jí ale oplatila stejně dlouhou bodovou šňůrou a pak se opět hrála přetahovaná. V závěru si Švábíková dokonce vypracovala vedení 17:15, ale koncovka znovu patřila světové devítce.

Švábíková skončila bez vítězství v základní skupině stejně jako deblisté Adam Mendrek a Ondřej Král. Poslední český účastník pařížských Her Jan Louda má na kontě výhru a porážku a teoretickou naději na postup v případě, že ve večerním utkání outsider Uriel Canjura ze Salvadoru zaskočí favorita Loh Kean Yewa ze Singapuru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články