Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Panorama

Velký sobotní souhrn: Tenisté další medaili nepřidali. Paříž viděla novou královnu sprintu

Sobotní program další olympijskou medaili nepřinesl. Tomáš Macháč a Adam Pavlásek v souboji s americkým párem Taylor Fritz a Tommy Paul prohráli 0:2 na sety. V kayakcrossu postoupili rovnou Lukáš Rohan a Antonie Galušková, Jiří Prskavec a Tereza Fišerová se přidali po úspěšných opravách. Tomáš Staněk skončil na desátém a Karolína Maňasová na čtyřiadvacátém místě. Nejrychlejší ženou olympiády je Julien Alfredová ze Svaté Lucie. Barbora Hermannová a Marie-Sára Štochlová se rozloučily s olympijským turnajem porážkou s Kanaďankami.

Paříž 2024
zdroj: Reuters

Macháč další medaili nepřidal, s Pavláskem nestačili na suverénní Američany

Tomáš Macháč s Adamem Pavláskem se v souboji o bronz marně snažili ve druhém setu o brejk a nakonec podlehli americké dvojici Taylor Fritz a Tommy Paul 3:6 a 4:6. Naději na prodloužení zápasu měli v posledním gemu zápasu, ale brejkbol při výhodě nevyužili. Čtyřhru vyhráli ve finále Australané Matthew Ebden a John Peers.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Macháč s Pavláskem: Opět jsme začali špatně, ujel nám vlak
Dostupnost videa skončí: 06.08.2024 17:13

Staněk ani Maňasová mezi nejlepší nepronikli

Naděje Tomáše Staňka a Karolíny Maňasové na postup mezi nejlepší jsou minulostí. Český koulař se nevměstnal mezi osm nejzdatnějších v koulařském sektoru a skončil desátý. Maňasová sice v semifinále ženské stovky bleskově vystartovala, ale tempo jí nevydrželo a nakonec své olympijské vystoupení zakončila časem 11,35 a celkovým 24. místem.

Cyklista Evenepoel vyhrál po časovce i silniční závod

Novým olympijským šampionem v silničním závodě se v Paříži stal Remco Evenepoel. Belgický závodník tak má druhé letošní zlato, neboť ovládl i olympijskou časovku. Evenepoel definitivně rozhodl nástupem patnáct kilometrů před cílem. Za ním se seřadili domácí Valentin Madouas a Christophe Laporte. Mathias Vacek dojel čtrnáctý.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Závěr silničního závodu cyklistů
Dostupnost videa skončí: 06.08.2024 17:07

Hermannová se Štochlovou neprošly přes předkolo play-off

Barbora Hermannová a Marie-Sára Štochlová se do osmifinále olympijského turnaje nedostaly. V předkole play-off podlehly kanadské dvojici Wilkersonová, Humana-Paredesová ve dvou setech 15:21, 12:21. Kanaďanky nastupovaly do utkání v pozici papírových favoritek a tu i potvrdily. Celé utkání držely pod kontrolou, nenechaly české hráčky nadechnout a ve druhém setu už jasně dominovaly.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Štochlová s Hermannovou nestačily na Kanaďanky
Dostupnost videa skončí: 06.08.2024 23:51

V kayakcrossu přímo postupují Rohan a Galušková, chybět nebudou ani Prskavec a Fišerová

Antonie Galušková i Lukáš Rohan postoupiliv závodě kayakcrossu do 2. kola. Tereza Fišerová a Jiří Prskavec museli do oprav, ve kterých uspěli a oni ani tedy mezi nejlepšími nebudou scházet.

Katie Ledecká znovu o krok před ostatními

Nezastavitelná Katie Ledecká z USA rozšířila v Paříži svou fenomenální sbírku o deváté zlato z olympijských her. Kraulařskou osmistovku vyhrála počtvrté za sebou. Formu potvrdila i sedmnáctiletá Kanaďanka Summer McIntoshová, která ve francouzské metropoli získala třetí zlatou medaili. Polohový závod na 200 metrů rozhodla v samotném závěru. Ve smíšené polohové štafetě na 4x100 metrů zvítězili ve světovém rekordu Američané, domácí sestava s Léonem Marchandem byla čtvrtá.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Ledecká na Hrách opět dominovala, Američané překonali světový rekord
Dostupnost videa skončí: 07.08.2024 00:01

Českým tyčkařům se v kvalifikaci nedařilo

Tyčkaři David Holý a Matěj Ščerba do finále neprošli. Ani jeden z českých reprezentantů nezvládl limit 580 centimetrů. Holý nakonec obsadil 20. příčku, Ščerba skončil ještě o tři místa níž.

Tomečkovi uteklo finále skeetu o jednu ránu

Další střelecká smůla českých reprezentantů. Brokař Jakub Tomeček si připsal ve druhém dni kvalifikace dvě chyby, o jednu ránu neprošel do finále a skončil dvanáctý. Skeet opanoval Američan Vincent Hancock. To Korea může slavit už třetí zlato ve střelbě. O další triumf se zasloužila ve sportovní pistoli Jang Či-in.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Tomeček: Olympiáda víc svazuje, měl jsem to v hlavě
Dostupnost videa skončí: 06.08.2024 14:55

Bilesová podruhé zlatá na přeskoku

Simone Bilesová ovládla závod na přeskoku, přidala tak z této disciplíny druhé zlato. Vyhrála již v Riu de Janeiro 2016. Dorovnala tak českou legendární gymnastku Věru Čáslavskou, která před ní jako jediná zvládla na přeskoku triumfovat dvakrát. Američanka získala již sedmou zlatou medaili z olympiád a desátou celkově. Mezi muži zvítězil na prostných Filipínec Carlos Yulo a na koni našíř Ir Rhys McClenaghan.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Zlaté představení Simone Bilesové na přeskoku
Dostupnost videa skončí: 06.08.2024 18:46

Švíková skončila ve čtvrtfinále

Windsurfařka Kateřina Švíková zaznamenala při olympijské premiéře kategorie IQFoil konečnou devátou příčku. Česká reprezentantka vypadla na regatě v Marseille ve čtvrtfinále. Ženský závod vyhrála Italka Marta Magettiová, mezi muži triumfoval Tom Reuveny z Izraele.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Čtvrtfinále windsurfařek s Kateřinou Švíkovou
Dostupnost videa skončí: 06.08.2024 12:57

Veslaři uzavřeli olympijský program

Vítězem na skifu se stal německý veslař Oliver Zeidler, mezi ženami se radovala Nizozemka Karolien Florijnová. Pro oba se jednalo o první zlaté medaile pod pěti kruhy. Závod ženských osmiveslic ovládly Rumunky, mužský závod patřil Britům.

Kapverdské ostrovy se dočkají první olympijské medaile

Kapverdský boxer David de Pina s vizáží Mickeyho Mouse se probojoval do semifinále muší váhy do 51 kg, a díky tomu má jistý minimálně bronz. Půjde o historicky první medaili pro zemi pod pěti kruhy.

Korea zase slaví v lukostřelbě, Německo v drezuře

Už třetí zlatou medaili získala při premiéře pod pěti kruhy jednadvacetiletá korejská lukostřelkyně Lim Si-hjon, která zdolala ve finále krajanku Nam So-hjon. V drezuře družstev obhájili zlato jezdci Německa, stříbro brali ve Versailles Dánové, bronz Britové. Teprve druhé olympijské zlato a vůbec první mužské v historii Filipín zařídil gymnasta Carlos Yulo v prostných.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články