Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Panorama

Boxer s účesem "na Mickey Mouse" zajistil Kapverdám historickou olympijskou medaili

První medaili Kapverdským ostrovům při sedmé účasti na olympijských hrách zajistil boxer David de Pina, který se probojoval do semifinále muší váhy do 51 kg a po výhře nad Patrickem Chinyembou ze Zambie 5:0 má jistý minimálně bronz. V Paříži zaujal boxer kromě výkonů i účesem, který připomíná postavičku Mickey Mouse. 

David de Pina v modrém proti Patricku Chinyembovi
zdroj: Reuters autor: Peter Cziborra

V souboji s bronzovým medailistou z Her Commonwealthu a vítězem Afrických her Chinyembou byl outsiderem. "Všichni věřili jemu, je to mistr Afriky. Já jsem byl nula, prostě Kapverďan. Ukázal jsem světu, že jsme malí, ale silní," uvedl De Pina.

Ve finále bude bojovat s olympijským vítězem z Ria de Janeiro 2016 Hasanbojem Dusmatovem z Uzbekistánu a Kapverdy se díky němu stanou 141. zemí s alespoň jednou medailí z letních olympijských her.

"Jsou to hrozné emoce. Zasloužili jsme si to. Jsme malá ostrovní země, které se tohle ještě nikdy nepovedlo," řekl De Pina. "Píšu tady historii. Lidé v celé zemi mi fandí a za tohle vítězství vděčím jim," řekl sedmadvacetiletý boxer.

Jeho účes se dvěma drdoly na obou stranách hlavy začali dokonce napodobovat fanoušci s pomocí čelenek. "Někdy se na mě lidé dívají a smějí se. Říkají: Ten chlap má uši jako Mickey Mouse. Poradil mi to trenér, říkal, že musím vypadat jinak než ostatní kluci z Afriky, kteří nosívají copánky. Nikoho jiného to nenapadlo a teď mě lidé napodobují," vysvětlil boxer.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články