Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Podmol si svou první rallye v životě užívá a i přes pád stoupá pořadím

Učí se rychle. Bývalý mistr světa ve freestyle motokrosu Libor Podmol se chystá na Rallye Dakar a poprvé zkouší, co tenhle sport obnáší při rallye v Řecku. Po čtyřech dnech je čtvrtý, když v posledních dvou etapách dojel vždy druhý za suverénním Štefanem Svitkem ze Slovenska, jenž vede průběžné pořadí.

Libor Podmol s motorkou pro Rallye Dakar
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Na Svitka, který má za sebou jedenáct startů na Dakaru a mnohokrát byl v nejlepší desítce – před čtyřmi roky dojel dokonce druhý – ztrácí Podmol po čtvrté etapě téměř pětatřicet minut, ale ve středu postoupil z pátého místa na průběžné čtvrté a ztrácí už jen sedm minut na svého kolegu z týmu Orion – Moto Racing Group Milana Engela, dalšího zkušeného dakarského jezdce.

Šestatřicetiletý závodník už také zjistil, jak tvrdá je tahle motoristická disciplína. "Zažil jsem první pád v Řecku," napsal Podmol na Facebook po úterní třetí etapě. "Ale jen mi uklouzl předek při dobržďování... hned jsem se zvedl," napsal muž, který si loni při závodě mistrovství světa ve freestylu v Berlíně při karambolu zpřelámal obě nohy a objevovaly se i obavy, zda bude vůbec normálně chodit. Ale on vůbec neuvažoval, že by se nevrátil na motorku.

Řeckou rallye si užívá i když před nedělním startem měl trochu obavy z velkého množství více či méně skrytých kamenů na trati. A podle jeho ohlasů je vidět, že právem. "Měl jsem jednu krizovku, v rychlosti asi 80 km/h se mi povedlo trefit jeden snad z milionu šutrů, co jsem míjel. Ale jo, baví mě to a při dobře projetým vinglu ve smyku mám úsměv od ucha k uchu," svěřil se svým fanouškům závodník, ale přiznal: "Občas zas nadávám."

Řecká Rallya po 4. etapě:

1. Svitko (Slov.) 9:50:41, 2. Giemza (Pol.) -23:16, 3. Engel (ČR) – 27:25, 4. Podmol (ČR) -34:44, 5. Van Dal (Niz.) -38:13, … 10. Rosa (ČR) -1:39:00, 13. Vlček (ČR) -1:55:12.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články