Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Podmol poprvé testoval motorku na Dakar. Nechyběly pády ani boj s těžkým strojem

Je to měsíc, co Libor Podmol oznámil očekávanou zprávu: V lednu chci startovat poprvé na dakarské rallye. V přípravě proto nelení. Vyrazil na soustředění v Srbsku, kde absolvoval první ostřejší seznámení se strojem, s nímž se na legendárním podniku představí. A hned poznal, že se má co učit.

Libor Podmol s motorkou pro Rallye Dakar
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Na freestyle motorce dosáhl na nespočet úspěchů. Ovládl mistrovství světa nebo americké X-Games. Nyní ale Liboru Podmolovi dělá společnost trochu jiný stroj. Je o poznání těžší a v jeho sedle bude na začátku roku bojovat o co nejlepší umístění při premiérovém vystoupení na slavné Rallye Dakar.

Aby si na novou motorku zvykl, vyrazil šestatřicetiletý jezdec do Srbska, kde na soustředění najezdil první tisícovku ostrých kilometrů. V krásném, ale náročném prostředí poznal záludnosti navigování, pády nebo jaké to je zvedat 170 kilogramů vážící stroj.

"Vím, že se musím ještě hodně učit. Chybí mi rychlost, ale těším se, jaké to bude dobrodružství," hlásil s pro sebe typickým elánem z místa.

Je nám líto, video expirovalo.
Podmol v Srbsku testoval motorku na Dakar

Společnost mu v Srbsku dělal týmový parťák Milan Engel, jenž má s Dakarem mnohem větší zkušenosti. Na závodě, který se pojede opět na africkém kontinentu, se představil hned pětkrát. A pro kolegu měl po prvním testování jen slova chvály. "Libor neudělal žádné zásadní chyby, takže podle mě super trénink," prohlásil.

Spokojený z výkonů i spolupráce obou závodníků byl i manažer týmu Orion Moto Racing Group Ervín Krajčovič.

"Kluci komunikují perfektně. Najeli bezmála tisíc kilometrů a Srbsko je za námi. Teď bude následovat Řecko, kde bude další posun dopředu hlavně pro Libora. Za mě dobrý," dodal spokojeně.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články