Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Grand Prix přilákala do Brna méně diváků než loni

Divácký rekord v nedohlednu, víc lidí bylo na Masarykově okruhu v Brně i při loňské zastávce mistrovství světa, ale zklamaní prý pořadatelé nejsou. V průběhu tří dnů na okruh přišlo 187 348 diváků, což je méně než před rokem. I přes slunečné počasí a výborné výsledky Jakuba Kornfeila celková návštěvnost zůstala pod hranicí 200 000. V neděli sledovalo hlavní závody 84 678 fanoušků.

Fanoušci na GP ČR v Brně
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

"Návštěvnost je v intencích minulého roku, byť je o něco málo nižší," řekl tajemník pořádajícího Spolku pro GP ČR Brno Adam Svoboda. Před rokem na Masarykův okruh přišlo 193 834 diváků. "Doufali jsme v co nejvyšší návštěvnost, ale rozdíl není z našeho pohledu markantní," uvedl Svoboda.  

O důvodech mírného poklesu diváckého zájmu nechtěl zástupce pořadatele spekulovat. "Jestli je to kvůli návratu superbiků do Brna nebo proto, že předešlá Velká cena na Sachsenringu ve spojitosti s další Velkou cenou v Rakousku vytvořily geografický trojblok blízkých závodů, které se jedou během měsíce, nedokážeme v tuto chvíli říct," řekl Svoboda.  

Je nám líto, video expirovalo.
Abraham: koho jsme porazit měli, toho jsme porazili

Dosavadní divácké maximum přinesl rok 2015, kdy do Brna od pátku do neděle přijelo 248 434 diváků. Nedělní hlavní závody tehdy sledovalo 138 752 fanoušků. Tehdy však nebyla součástí MS rakouská GP a v šampionátu jezdil populární Maďar Gábor Talmácsi, za nímž krajané na jižní Moravu v hojném počtu jezdili.  

"Samozřejmě, že si dovedeme představit vyšší návštěvnost, než je nyní, ale letos byla prostě taková. Nejsme zklamaní. Letos se přímo na místě prodalo více vstupenek, naopak méně se jich prodalo v předprodeji," uvedl Svoboda. "Momentálně není stejná situace jako před lety," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články