Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Abrahamovi se rýsuje smlouva v MotoGP. Ale ještě jsme si neplácli, říká

Dalo by se říct, že jeho výkony v sezoně jsou obehraná písnička, ovšem motocyklový závodník Karel Abraham tuší, že ze svého stroje těžko vymáčkne víc. Na domácí Grand Prix dojel v třídě MotoGP na osmnácté pozici, opět mimo body. Alespoň se však přiblížil rozluštění své budoucnosti v nejprestižnějším motocyklovém seriálu, jedná s týmem Reale Avintia Racing

Karel Abraham
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

V sezoně se potýká s technikou dva roky starého stroje Ducati GP16. "Celý víkend říkám, že jedu na limitu motorky, takže si v závodě člověk musí dávat trošku větší pozor. Hodněkrát se mi stalo, že při nájezdu do zatáčky to šlo šejdrem. Pak začal uskakovat předek. Párkrát jsem měl namále a od pátého šestého kola jsem ztrácel výkon. Jak klouzala zadní guma, tak to přebírala kontrola trakce a motorka nechtěla jet," povídal osmadvacetiletý jezdec.

Od bodované patnácté příčky byl daleko. Na Aleixe Espargara ztratil 18 sekund, takže spokojený rozhodně nebyl. "Nechci říkat, že to z mé strany nejde lépe. Vždy to jde. Ale bohužel jsme blízko limitu. Na druhou stranu to nikoho i včetně mě nezajímá. Chci mít co nejlepší výsledek na papíře a být vepředu. Na pozicích třeba jako minulý rok. Když byl dobrý den, tak jsme skončili do desítky," sdělil Abraham.

Je nám líto, video expirovalo.
Abraham: koho jsme porazit měli, toho jsme porazili

Abraham v Brně intenzivně jednal o angažmá pro příští sezonu

Výsledek přinesl zklamání, ale Abraham alespoň v Brně řešil svou budoucnost s týmem Reale Avintia Racing, který má poslední volné místo pro příští sezonu v MotoGP a využívá stroje Ducati. Dosavadní Abrahamova stáj Ángel Nieto Team končí. "Jednáme skoro každý den a jsou to dlouhá jednání. Řešíme co a jak, ale zatím ještě pořád není nic jasného. Vypadá to hezky a nadějně, ale není nic podepsaného, ani pevně domluveného. Ještě jsme si neplácli," upozorňuje český jezdec.

Podle některých zpráv má být hlavním kandidátem na volný post v tomto týmu v konkurenci dalších dvou jezdců. "Není žádný termín, kdy musí být vše dořešené, ale samozřejmě chceme mít jasno co nejdřív. Je důležité, aby se neopakoval letošek. Že něco podepíšeme a pak dostaneme materiál, se kterým budeme jezdit podobně jak nyní. Byla by to ohromná škoda a myslím, že už nenávratná akce," hlásí Abraham.

Jednání se protahují, jelikož je třeba dořešit spoustu detailů včetně rozpočtu, cestování a techniky. "Od začátku jsem tlačil na to, že pokud nebudu mít příští rok stroj Ducati GP18, což je vlastně letošní tovární motorka, tak se mi do toho nechce. Co bych z toho dostal? Dva roky stará motorka... Možná bude dobrá jako loni, nebo bude taky naprd. Vše se natahuje, protože se něco jedná s Dornou, s továrnou Ducati a týmem Avintia. Jde skoro o práci na plný úvazek," usmál se závodník, který je v pořadí šampionátu na 23. místě se čtyřmi body.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články