Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Jezdectví 2024

SESTŘIH: Senzace byla v nedohlednu. Kanaďanky nasázely Češkám na mistrovství světa pět gólů

Po sobotním "kanáru" od USA musí české hokejistky skousnout na světovém šampionátu další jednoznačnou porážku, tentokrát 0:5 od Kanady. Obhájkyně stříbrných medailí rozhodly o svém vítězství už v první třetině, ve které skórovaly třikrát. Bilancí 2+1 se blýskla Kristin O'Neillová.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Kanada – Česko

Zámořské favoritky vstoupily do utkání výborně a ve 2. minutě Staceyová nastřelila tyč. O pár sekund později už brankářka Peslarová tolik štěstí neměla a pohotově dorážející Serdachnyová posunula Kanadu do vedení. Češky poté se štěstím přestály dvě oslabení, ale v 9. minutě při signalizované početní výhodě inkasovaly. Poprvé se prosadila O'Neillová.

Kanaďanky měly drtivou převahu a český tým téměř nepouštěly z obranného pásma. Sice nevyužily další přesilovku, ještě v první třetině však opět oslavovala O'Neillová.

Na přelomu první a druhé části si Češky zahrály poprvé přesilovku, brankářku Desbiensovou ale neohrozily. Obraz hry se neměnil, Peslarová nicméně nemusela čelit tolika střeleckým pokusům soupeřek. Ve 25. minutě ji přesto překonala ranou od modré čáry Fastová.

Až poté si první šanci vytvořily české hokejistky. Snížit mohla ve 32. minutě Vanišová, jenže brejk nezakončila ideálně. Desbiensová byla přes minimum práce pozorná a ve třetí třetině vychytala i Šapovalivovou.

Dobře chytala i Peslarová, přesto ve 46. minutě popáté kapitulovala, když ji po samostatné akci překonala Staceyová. Dva tisíce fanoušků již další branku nevidělo. Češky tak prohrály i druhý vzájemný zápas s Kanadou, na loňském MS skončilo jejich premiérové měření sil 1:5.

Poslední utkání v základní skupině odehraje národní tým v úterý, kdy se střetne se Švýcarskami.

Kanada – Česko 5:0 (3:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 3. Serdachnyová (O'Neillová), 9. O'Neillová (Nurseová), 18. O'Neillová, 25. Fastová (Rattrayová, Nurseová), 46. Staceyová (Larocqueová, Turnbullová). Rozhodčí: Doyleová, Hillerová – Bucknerová (všechny USA), Cheyrouxová (Fr.). Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 2004.

Sestava ČR: Peslarová – Pejšová, Tejralová, Radová, Čajanová, Kosinová, Trnková – Křízová, Hymlárová, Vanišová – Mlýnková, Pejzlová, Šapovalivová – Neubauerová, Přibylová, Kalová – Pištěková, Čabelová, Plosová. Trenérka: MacLeodová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články