Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Lehečka postoupil po skreči Medvěděva poprvé do semifinále Masters

Jiří Lehečka postoupil v Madridu poprvé v kariéře do semifinále turnaje série Masters. Ve čtvrtfinále nad třetím nasazeným Daniilem Medvěděvem vyhrál úvodní set 6:4, poté zdravotně indisponovaný Rus utkání vzdal.

Je nám líto, video expirovalo.
Lehečka prošel přes Medvěděva do semifinále v Madridu

Dvaadvacetiletý Lehečka tak na madridské antuce porazil druhou bývalou světovou jedničku za sebou, v osmifinále zdolal loučící se tenisovou legendu Rafaela Nadala.

V semifinále se nejlepší český tenista střetne s Félixem Augerem-Aliassimem. Kanaďan, jemuž ve 3. kole vzdal zraněný Jakub Menšík, ke čtvrtfinálovému utkání ani nastoupit nemusel, protože jeho soupeř Jannik Sinner kvůli zranění už ve středu z turnaje odstoupil.

Se třiadvacetiletým Augerem-Aliassimem se Lehečka utkal loni na Australian Open a po výhře ve čtyřech setech postoupil do čtvrtfinále. Český tenista může projít do třetího a výrazně nejcennějšího finále v kariéře.

Medvěděva limitovalo bolavé stehno, které si nechal po pátém gemu ošetřit a v další pauze promasírovat. Vítěz US Open z roku 2021 s omezeným pohybem pokračoval a držel servis do stavu 4:4.

V deváté hře Lehečka využil svůj třetí brejkbol, a když následně zisk podání potvrdil na servisu a získal set, přišel mu ruský tenista podat ruku a zápas vzdal.

"Takové zápasy nejsou nikdy lehké. Pokud bych si měl vybrat způsob, jak vyhrát zápas, takhle by to nebylo. Samozřejmě není jednoduché vidět, jak se soupeř trápí, ale musíte zůstat soustředění a stále hrát na nejvyšší úrovni," uvedl Lehečka.

Soupeři tak nedohráli do řádného konce ani svůj druhý vzájemný duel, loni ve Wimbledonu skrečoval po dvou prohraných setech kvůli zranění nohy Lehečka.

Mladoboleslavský rodák už překonal svůj výkon z Indian Wells, kde postoupil do čtvrtfinále turnaje Masters poprvé. V Kalifornii v březnu podlehl do té doby v sezoně neporaženému Italovi Sinnerovi.

Je nám líto, video expirovalo.
Světová jednička Šwiateková je v Madridu opět ve finále

Stejně jako loni prošla do finále světová tenisová jednička Iga Šwiateková. V semifinále polská favoritka deklasovala za 70 minut 6:1, 6:3 Američanku Madison Keysovou. Světová jednička bude po triumfech v Dauhá a Indian Wells útočit na letošní třetí titul.

Minulý rok Šwiateková ve finále na madridské antuce podlehla Bělorusce Aryně Sabalenkové, která se v druhém semifinále střetne s Jelenou Rybakinovou z Kazachstánu. Od té doby varšavská rodačka vyhrála šest finálových duelů za sebou.

Do semifinále čtyřhry postoupili Adam Pavlásek s Arielem Beharem z Uruguaye, kteří zdolali 6:3, 4:6, 10:6 patnáctý nasazený americký pár Nathaniel Lammons, Jackson Withrow.

O postup do druhého společného finále po říjnovém turnaji v Antverpách budou hrát proti dvojici Marcel Granollers, Horacio Zeballos.

Osmatřicetiletý Španěl a ještě o rok starší Argentinec po čtyřech odvrácených mečbolech porazili monacko-polskou dvojici Hugo Nys, Jan Zieliňski a v pondělí se oba poprvé v kariéře posunou na první místo světového deblového žebříčku.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články