Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
AZ-kvíz tentokrát s Fortunou

SESTŘIHY: Leverkusen dobyl Olympijský stadion a nakročil do finále Evropské ligy

Fotbalisté Leverkusenu jsou v půli cesty za sladkou odplatou. Bayer vyhrál díky gólům Floriana Wirtze a Roberta Andricha v úvodním semifinále Evropské ligy na stadionu AS Řím 2:0. Čerstvý německý mistr tak výrazně nakročil k tomu, aby svému soupeři oplatil rok staré vyřazení ve stejné fázi soutěže. V druhém semifinálovém duelu remizoval Olympique Marseille 1:1 s Atalantou Bergamo.

Třiadvacetiletý Kovář nastoupil v Evropské lize podesáté v sezoně. Jeho čeští spoluhráči, útočníci Patrik Schick a Adam Hložek, strávili zápas na lavičce.

Schick hrál za italský celek v letech 2017 až 2019, Hložek se alespoň vrátil mezi náhradníky po téměř měsíci, kdy chyběl kvůli zranění kotníku.

Domácí mohli jít do vedení v 21. minutě, jenže Lukaku hlavičkoval do břevna. Místo toho v 28. minutě skórovali hosté.

Obránce Karsdorp chybnou zpětnou přihrávkou "namazal" míč Grimaldovi, který nahrál Wirtzovi, a ten se nemýlil. Pojistku přidal v 73. minutě výstavní střelou zpoza vápna Andrich.

V nastavení po Kovářově chybě málem snížil střídající Abraham, z bezprostřední blízkosti však hlavou zakončil nad.

Bayer zvítězil venku po třech soutěžních remízách a AS porazil v pohárech po pěti zápasech. Zároveň mu oplatil téměř rok starou prohru 0:1 z Olympijského stadionu.

"Zvládli jsme to velmi dobře, dodá nám to velkou vzpruhu. První poločas máme úspěšně za sebou, doma to musíme potvrdit," citovala německá média Andricha.

Bergamo, které ve čtvrtfinále nečekaně vyřadilo osmifinálového přemožitele pražské Sparty a papírově největšího favorita soutěže Liverpool, začalo v Marseille lépe.

Italský reprezentant Scamacca navázal na dvougólové představení z liverpoolského Anfieldu a v 11. minutě poslal Atalantu do vedení. Za necelých 10 minut ale srovnal stoper Mbemba.

Výsledky úvodních utkání semifinále Evropské ligy:

Olympique Marseille – Atalanta Bergamo 1:1 (1:1)
Branky: 20. Mbemba – 11. Scamacca. Rozhodčí: Siebert – Seidel, Foltyn – Fritz (video, všichni Něm.). ŽK: Balerdi (Marseille).

AS Řím – Bayer Leverkusen 0:2 (0:1)
Branky: 28. Wirtz, 73. Andrich. Rozhodčí: Letexier – Mugnier, Rahmouni – Brisard (video, všichni Fr.). ŽK: Pellegrini, Spinazzola, Cristante – Tah, Xhaka, Andrich.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články