Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Závody horských kol okolo vodního hradu Švihov

Dostál: Zápas v hale, kde jsem vyrůstal, jsem si i přes prohru užil

Podruhé v kariéře se mezi tyče českého národního týmu postavil Lukáš Dostál. Brněnský odchovanec si i přes porážku 1:4 s Finskem utkání užil a byl rád, že se mohl ukázat v hale, kde vyrostl a odkud se odrazil do světa.

Lukáš Dostál inkasuje gól v utkání s Finskem
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

V úvodním zápase Českých her na něj šlo pouze šestnáct střel, v první třetině dokonce jen dvě. "Je to moje práce, někdy pochytá gólman čtyřicet střel, někdy je to jen patnáct. Vždycky si s tím musí poradit," řekl třiadvacetiletý brankář Anaheimu.

Mrzí ho, že český tým doma neuspěl. "Přáli jsme si výhru, to je jasné. Myslím si, že jsme podali dobrý výkon a že to kluci odmakali. Samozřejmě jsou věci, na které se musíme ještě podívat a rozebrat je," pokračoval Dostál.

Po šesti letech se znovu postavil na brněnský led před zaplněnou arénou, která v závěru vyvolávala jeho jméno. "Fakt jsem si to užil, byla tady zase skvělá atmosféra," vzpomněl si na dobu, kdy v Brně vyrůstal.

Konkurence je nemalá

Reprezentace má před sebou ještě dva brněnské zápasy, v nichž zřejmě dostanou šanci jeho parťáci Karel Vejmelka a Petr Mrázek. Celá trojice má nominaci na mistrovství světa jistou, nezmění to ani David Rittich, jemuž v NHL s Los Angeles skončila sezona.

"Bavili jsme se o tom, co bude dál, ale více si povíme až v pátek. Jsme dobrá trojka, máme partu, známe se, takže žádný problém není, užíval jsem si to i po této stránce," konstatoval Dostál, aniž by prozradil, jaká bude hierarchie v brankovišti při šampionátu v Praze.

Všichni tři gólmani z NHL si ale budou muset zvykat na širší kluziště. "Je to trochu jiné, puky se odráží pod jinými úhly, hráči mají tady na větším prostoru více času, kdežto v NHL střílejí ze všech pozic. Rozdíl je, ale já jsem na stadionech těchto rozměrů vyrůstal, takže jsem si to vyzkoušel a je to v pohodě," uzavřel Dostál.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články