Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

SOUHRN 33. KOLA: Machovský vychytal druhou nulu za sebou a Sparta vystřídala Třinec na prvním místě

Hokejová extraliga má po dlouhé době nového lídra. Výsledková nepohoda na přelomu roku připravila Třinec o první místo, Oceláři podlehli doma Pardubicím 1:4 a pustili před sebe Spartu. Pražané podruhé za sebou zvítězili s nulou a vedou o skóre, odehráli ale o dva zápasy více. Na třetí místo se po úspěšném derby s Vary vrátila Plzeň, Mladá Boleslav totiž prohrála ve Vítkovicích a přišla o sérii pěti venkovních vítězství. Liberec deklasoval České Budějovice 7:0 a Hradec Králové porazil Litvínov 3:1.

Brankář Sparty Matěj Machovský
zdroj: ČT4 autor: Luděk Peřina

Olomouc - Sparta 0:3

Dvě třetiny platil v Olomouci bezbrankový stav, ale nástup do závěrečné části vyšel lépe Spartě, která podruhé za sebou vyhrála 3:0. Vítězný gól vstřelil ve vlastním oslabení Jan Buchtele, o dvě minuty později Lukáš Rousek vyzval ke skórování Davida Tomáška a oba pak asistovali u třetí branky Milana Jurčiny.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc - Sparta

Třinec - Pardubice 1:4

Osm zápasů bez tříbodového zisku, tři domácí porážky za sebou a pád na druhé místo tabulky. Suverén úvodu sezony Třinec neprožívá v posledních týdnech ideální období. Oceláři se po sérii pěti venkovních zápasů vrátili do Werk Areny, ale nepomohlo to. Slezané proti Pardubicím prohráli první třetinu 0:3 a z úvodního direktu už se nedokázali vzpamatovat. Dynamo zabralo po dvou prohrách a zvítězilo v devátém z posledních jedenácti zápasů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Pardubice

Liberec - České Budějovice 7:0

Liberec deklasoval poslední České Budějovice 7:0 a po sedmé výhře z posledních osmi zápasů se posunul na šesté místo. Hattrickem a asistencí se blýsknul útočník Jaroslav Vlach, čtyři body za dvě branky a stejný počet nahrávek si připsal také kapitán Petr Jelínek. Brankář Petr Kváča vychytal své první čisté konto v sezoně.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - České Budějovice

Plzeň - Karlovy Vary 4:3

Plzeň zvítězila nad Karlovými Vary 4:3, oplatila tak soupeři porážku z předchozího derby a posunula se na třetí místo tabulky. Po bezbrankové úvodní třetině se v prostřední části domácí ujali vedení díky dvěma trefám navrátilce z mistrovství světa juniorů Martina Langa, který debutoval v nejvyšší soutěži. Hosté ještě do pauzy stihli snížit a na začátku třetí třetiny vyrovnali. Poté se však domácí prosadili dvakrát a díky vítěznému přesilovkovému gólu Jakuba Poura uspěli podruhé za sebou.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Karlovy Vary

Hradec Králové - Litvínov 3:1

Hradec Králové porazil Litvínov 3:1, Východočeši zdolali Chemiky počtvrté v řadě, Litvínov neuspěl po sérii tří výher. Shodně dvěma body za gól a nahrávku se na úspěchu domácích podíleli útočníci Jakub Lev a Marek Zachar, jehož zásah zkraje druhé třetiny byl nakonec i vítězný.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové - Litvínov
Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Mladá Boleslav

Zlín - Brno 4:5

Brousil si zuby na čtvrtou nulu v řadě, ale ve Zlíně už brněnský brankář Karel Vejmelka musel tahat puky ze sítě. Brankáře Komety to ale zase tolik mrzet nemuselo, jelikož jeho tým dokázal zvítězit na ledě "beranů" 5:4 a připsal si čtvrtý triumf v řadě. Zlínští naopak počtvrté za sebou padli doma.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Brno
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články