Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Třinec neukončil krizi ani proti Pardubicím, Dynamu stačila povedená první třetina

Osm zápasů bez tříbodového zisku, tři domácí porážky za sebou a pád na druhé místo tabulky. Suverén úvodu sezony Třinec neprožívá v posledních týdnech ideální období. Oceláři se po sérii pěti venkovních zápasů vrátili do Werk Areny, ale nepomohlo to. Slezané proti Pardubicím prohráli první třetinu 0:3 a z úvodního direktu už se nedokázali vzpamatovat. Dynamo zabralo po dvou prohrách a zvítězilo v devátém z posledních jedenácti zápasů.

Utkání Třinec - Pardubice
zdroj: ČT4 autor: Jaroslav Ožana

"Rozhodla první třetina, ve které nás Pardubice přehrávaly. Lépe se v ní pohybovaly, byly rychlejší, vyhrávaly osobní souboje. My jsme byli všude druzí, tahali jsme za kratší konec," uvedl domácí asistent trenéra Marek Zadina. "Předvedli jsme výbornou první třetinu. Ve druhé jsme trochu odešli, ale i tak jsme výborně bránili. Skvěle jsme začali třetí třetinu a poté se už zápas jen dohrával," řekl asistent kouč Dynama David Havíř.

Leier s Rodewaldem, kteří přišli z AHL, hráli mistrovský zápas po téměř deseti měsících a zpočátku doplňovali ve druhé řadě Marcinka.

Právě Rodewald jako by se seznamoval s novou soutěží i metrem rozhodčích a byl v úvodních deseti minutách dvakrát vyloučen. Jeho druhý faul potrestal z dorážky Camara.

Při druhém gólu pomohl hostům nečekaný odraz od zadního mantinelu, kdy se puk dostal před branku, čehož pohotově využil Rohlík.

Čtyři sekundy před úvodní sirénou zvýšil Anděl střelou z mezikruží po dobře sehraném přečíslení tři na dva. To ještě Pardubice nedotáhly dvakrát brejk dva na jednoho, zatímco domácí moc nebezpeční nebyli.

"První třetina byla z naší strany více než bídná, takhle si nemůžeme dovolit hrát. Přesvědčili jsme se, že když nehrajeme na sto procent, a dnes jsme se tomu ani nepřiblížili, tak zápas nemůžeme vyhrát," podotkl Marcinko.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Pardubice

Třinec vystřídal od druhé třetiny gólmany, Kacetl nahradil Štěpánka. Trenér Varaďa začal míchat i se složením všech útoků a Michal Kovařčík snížil střelou z levého kruhu k bližší tyči.

Domácí tím korunovali střeleckou aktivitu v prostřední části (15:6) a z gólu se radovali na chvíli ještě jednou. Padl ale těsně po vypršení druhé třetiny, což potvrdil i rozhodčí u videa.

Leier začal třetí třetinu v elitní formaci, ale hned v úvodním střídaní si v útočné třetině neporozuměl se spoluhráči.

Kanadský útočník jim přenechával v útočném pásmu puk, kterého se ale zmocnil Blümel, protáhl se kolem Gernáta a přesnou střelou z pravého kruhu zmrazil domácí.

"Chtěli jsme dát rychlý gól, ale do minuty jsme inkasovali na 1:4, to byl takový hřebíček. Odehráli jsme asi nejhorší zápas této sezony," povzdychl si Zadina. Byť Oceláři přestříleli Pardubice v posledních dvou třetinách 27:12.

"Opticky to vypadalo, že nás tlačili, a bylo to tak, ale k vyloženým šancím se nedostávali. Nebo jsme je nepustili," těšilo pardubického útočníka Matěje Blümela, který dal v posledních dvou kolech čtyři góly.

Oceláři tak poslední dvě utkání prohráli se skóre 1:9 a od 15. prosince získali jen šest bodů v osmi zápasech.

"Když se vrátím k minulému utkání v Plzni, tam jsme odehráli velmi dobré utkání. Poslední dobou nás velmi trápí produktivita. Do šancí se dostáváme, máme tlak v útočné třetině, chodíme před bránu pro odražené kotouče, ale nejsme schopni to teď protlačit. Tak to ale někdy v hokeji chodí, že se to k vám otočí zády a nespadne vám tam nic," vysvětlil Zadina.

Oceláři Třinec - Dynamo Pardubice 1:4 (0:3, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 36. M. Kovařčík - 12. Camara (R. Kousal, J. Kolář), 18. O. Rohlík, 20. Anděl (Kusý, Ďaloga), 41. Blümel. Rozhodčí: Mrkva, Šír - Axman, Gebauer. Vyloučení: 2:5, navíc Holland (Pardubice) 10 min. Využití: 0:1.

Třinec: J. Štěpánek (21. Kacetl) - Gernát, M. Doudera, M. Adámek, D. Musil, Kundrátek, Jaroměřský - Martin Růžička, P. Vrána, M. Stránský - Rodewald, Marcinko, Leier - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák - Hrňa, Dravecký, Martynek. Trenér: Varaďa.

Pardubice: M. Klouček - Nakládal, J. Kolář, Hrádek, J. Mikuš, Vála, Ďaloga, Holland - Blümel, Poulíček, Paulovič - Camara, R. Kousal, Mandát - Kusý, O. Roman, Anděl - O. Machala, O. Rohlík, Pochobradský. Trenér: R. Král.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články