Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Vejmelkova série čistých kont skončila ve Zlíně, Brno i tak veze další výhru

Brousil si zuby na čtvrtou nulu v řadě, ale ve Zlíně už brněnský brankář Karel Vejmelka musel tahat puky ze sítě. Brankáře Komety to ale zase tolik mrzet nemuselo, jelikož jeho tým v předehrávce 33. kola extraligy dokázal zvítězit na ledě "beranů" 5:4 a připsal si čtvrtý triumf v řadě. Zlínští naopak počtvrté za sebou padli doma.

Brankář Brna Karel Vejmelka se snaží zakročit v utkání se Zlínem
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Berani třikrát dotáhli ztrátu, ale v čase 54:15 rozhodl americký kanonýr Peter Mueller a zajistil Brnu posun na osmou příčku před Pardubice. Karel Vejmelka inkasoval po dlouhých 215 minutách a pěti sekundách.

"Od začátku zápasu jsme měli víceméně navrch, ale tím, že jsme nedali góly, a navíc nějaké dostali po našich chybách, jsme soupeře dostali zpět do zápasu. Vypadalo to divoce, ale závěr jsme odehráli takticky velmi dobře," řekl asistent trenéra Komety Jan Zachrla.

Oproti úternímu duelu, kdy Kometa ve Zlíně vyhrála 3:0, byl k vidění ofenzivní hokej. Berani mohli jít do vedení v úvodní přesilovce po střele Okála, jenž ale mířil do horní tyče. Poté už šance počítala spíše Kometa. Přečíslení dva na jednoho zakončoval protisměrnou kličkou Mueller, Kašík však včas sklapl betony.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Brno

Brno se dostalo do vedení vzápětí. V 11. minutě si po chybě Matyáše Hamrlíka při rozehrávce na modré čáře se samostatným únikem poradil Zaťovič. Zlín ale dokázal ještě do přestávky srovnat krok, 36 vteřin před sirénou vyplaval puk z nepřehledné situace přesně na hůl Šlahaře, který už zakončil do odkryté brány, a Vejmelka přišel o svou neprůstřelnost.

Na začátku prostředního dějství se Berani poprvé v dvojutkání s Brnem provinili proti pravidlům poté, co Gazda vyhodil puk přes mantinel. Netrvalo dlouho a Kometa výhodu jednoho muže v poli zužitkovala. Mueller pálil do tyče, proti Klepišově dorážce už Kašík neměl šanci.

Z důrazu do branky skórovali hosté i v čase 27:01. Klepišovo nahození Kašík vyrazil pouze před sebe, kde reagoval velmi pohotově a přesně Vincour. Zlín ale vrátila do hry chyba exzlínského Freibergse. Jeho rozehrávku zachytil Honejsek, rychle otočil hru a vyzval ke skórování Okála.

Okál se navíc dokázal na začátku poslední dvacetiminutovky z dorážky prosadit znovu a dorovnat skóre. V gólově bohatém duelu si vzala Kometa vedení v čase 46:56 zpět zásluhou Bondrovy akce, Berani ale rychle srovnali po 200. extraligovému gólu Köhlera.

"S body jsme spokojení. První zápas byl větším rozdílem, dnes to bylo těsné, ale jinak spokojenost. Dvě výhry bereme všemi deseti. Karel Vejmelka dnes i přes čtyři branky chytal parádně, je s ním velká spokojenost. Trochu ho štvalo, když se mluvilo v šatně o jeho neprůstřelnosti, protože to přináší smůlu," uvedl útočník Komety Tomáš Šoustal.

Berani ale rychle srovnali po 200. extraligovém gólu Köhlera. "Je to velmi solidní číslo, vážím si toho, ale je to takové ušpiněné tou prohrou," uvedl útočník Bedřich Köhler, který dosáhl na jubileum v 927. utkání v nejvyšší soutěži.

Kometa ve Zlíně natáhla svou nejúspěšnější sérii v sezoně. V 55. minutě po zaváhání Kašíka, který lapačkou minul puk, skóroval snadno Mueller a Brno už závěr duelu zvládlo tak, že Zlín ani nepustilo do power-play.

"Jsou dvě roviny – hra a výsledek. Ten je pro nás krutý, předvedená hra byla ale velmi dobrá. Prosadili jsme se i střelecky, dali jsme více branek. Byli bychom rádi, kdybychom z toho nějaký bod i měli, to se bohužel nestalo. Ale musíme se zkoncentrovat na příští zápasy a zůstat u této předvedené hry, která určitě byla správná," prohlásil kouč Zlína Robert Svoboda.

PSG Berani Zlín - HC Kometa Brno 4:5 (1:1, 1:2, 2:2)

Branky a nahrávky: 20. Šlahař (Okál, Honejsek), 34. Okál (Honejsek), 45. Okál (Šlahař, Gazda), 49. Köhler (Ferenc, Dufek) - 11. Zaťovič, 22. Klepiš (Mueller), 28. Vincour (Klepiš, Freibergs), 47. T. Šoustal (Gulaši, Vejmelka), 55. Mueller (Zaťovič). Rozhodčí: Šír, Mrkva - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. Bez diváků.

Zlín: Kašík - Řezníček, Gazda, Žižka, Ferenc, M. Novotný, D. Nosek, Matyáš Hamrlík - Köhler, Fryšara, Dufek - Kubiš, Fořt, Vopelka - Okál, Honejsek, Šlahař - Herman, P. Sedláček, Karafiát. Trenér: R. Svoboda.

Brno: Vejmelka - Zámorský, F. Král, O. Němec, Bartejs, Mlčák, Gulaši, Freibergs - Mueller, P. Holík, Zaťovič - L. Horký, Klepiš, Valský - D. Bondra, Vincour, Kusko - T. Šoustal, F. Dvořák. Trenér: L. Zábranský st.

Robert Svoboda (Zlín): "Jsou dvě roviny - hra a výsledek. Ten je pro nás krutý, předvedená hra byla ale velmi dobrá. Prosadili jsme se i střelecky, dali jsme více branek. Byli bychom rádi, kdybychom z toho nějaký bod i měli, to se bohužel nestalo. Ale musíme se zkoncentrovat na příští zápasy a zůstat u této předvedené hry, která určitě byla správná. Odehráli jsme oba zápasy bez vyloučení za faul, bylo to podstatné, protože jejich síla spočívá především v té speciální formaci, což předvedli i dnes. Pátý gól Brna byl špatný a zadarmo, ale tak to je, v historii jsou i větší průšvihy."

Jan Zachrla (Brno): "Od začátku zápasu jsme měli víceméně navrch, ale tím, že jsme nedali góly a navíc nějaké dostali po našich chybách, soupeře jsme dostali zpět do zápasu. Vypadalo to divoce, ale závěr jsme odehráli takticky velmi dobře."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články