Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Hradec Králové přibrzdil rozlet Litvínova, vyhrál 3:1

Hradec Králové porazil ve 33. extraligovém kole Litvínov 3:1. Východočeši tak zdolali Chemiky počtvrté v řadě, Litvínov neuspěl po sérii tří výher. Shodně dvěma body za gól a nahrávku se na úspěchu domácích podíleli útočníci Jakub Lev a Marek Zachar, jehož zásah zkraje druhé třetiny byl nakonec i vítězný.

Utkání Hradec Králové - Litvínov
zdroj: ČTK autor: David Taneček

"Myslím, že jsme odehráli moc dobrý zápas, měli jsme dobrý pohyb, jen ve druhé třetině jsme trošku spali. Vrátili jsme se do našeho hokeje, musíme hrát náš bruslivý systém. Jsem rád, že mi to tam spadlo, čekal jsem na to dlouho. Měl jsem strašně moc šancí, musím být chladnokrevnější v zakončení. Doufám, že jsem se nějak nastartoval," řekl po utkání Zachar, který si v předešlých 28 zápasech v sezoně připsal jen jednu přihrávku.

Hosté začali zápas lépe. Královéhradeckou obranu zlobil především jejich nejlepší střelec a bývalý hráč Východočechů Jarůšek.

Za prvních pět minut si vypracoval dvě šance, především při té druhé zasáhl velmi dobře ramenem brankář Mazanec.

Severočechy nakonec v tlaku zastavila disciplína, která jim nejde. Když se dostali k přesilovce, domácí - jeden z nejlepších celků extraligy ve statistice oslabení - je nepustili k ničemu vážnějšímu.

Východočechy dílčí úspěch povzbudil, vyrovnali hru a sami se propracovali do šancí. V deváté minutě Kelly Klíma ukradl puk za brankou, poslal ho Růžičkovi, kterého vychytal Zajíček.

O čtyři minuty později už ale zasáhnout nestačil. Domácí využili přesilovku perfektní akcí, kdy Sklenář poslal přihrávku "žabkou" a Lev bez přípravy prostřelil brankáře.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové - Litvínov

Jinak se hrál spíš neurovnaný hokej, často se přerušovalo. Jednu z minel potrestali domácí ve 22. minutě. V útočném pásmu chyboval bek Cibulskis, jenž právě v Hradci Králové strávil poslední tři sezony.

Do brejku se tak dostal Zachar a překonal Zajíčka. Pro útočníka, který je v týmu na hostování z Liberce, šlo o první gól v sezoně.

Druhá branka přinesla mnohem rušnější momenty ve hře. Oba týmy si vytvářely šance, oba se střídavě dostávaly do tlaku.

Za domácí mohl dvakrát zvýšit kapitán Smoleňák, jenž se klasicky snažil skórovat zblízka díky důrazu před brankou.

V dresu hostů měl nejjasnější možnost Látal, jenž jel sám na Mazance, střelou mezi betony ho však nepokořil. Hostům tak pomohla přesilovka. Ve 31. minutě ji už po čtyřech vteřinách využil dorážkou Pospíšil.

Od snížení se sice hrálo rušně, rychle, už plynuleji, ale ani jeden celek nebyl schopný dostat se do větších příležitostí.

Až v polovině třetí části Hradec, který byl v tu dobu aktivnější, mohl prakticky rozhodnout. Kelly Klíma však z dobré pozice trefil střed branky.

Litvínov se k šancím dostal v přesilovce. Nejprve však v početní výhodě zachyboval, do úniku se dostal Zachar, byl faulován a sudí odpískal trestné střílení, při němž Smoleňák na Zajíčka nevyzrál.

Brankář hosty pozvedl a ti mohli ihned vyrovnat. Zejména Jarůšek byl nebezpečný, jeho střelu z ideálního místa ale Mazanec vyrazil.

Hosté začali hrát dvě minuty před koncem bez brankáře, jejich početní převahu ještě zvýšilo vyloučení Lva. Přesto Litvínov nesrovnal, naopak 48 sekund před koncem rozhodl střelou do prázdné branky Cingel.

"Začátek byl slabší, netahali jsme. Od poloviny druhé třetiny to bylo lepší," hodnotil utkání brankář Litvínova Šimon Zajíček, který dostal přednost před odpočívající jedničkou Denisem Godlou.

"Dostal jsem šanci, věděl jsem to asi týden, proto jsem nebyl nervózní," dodal devatenáctiletý gólman, který ve svém třetím extraligovém utkání poprvé chytal od začátku.

Hradec Králové - HC Litvínov 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 14. Lev (J. Sklenář, V. Růžička ml.), 22. Zachar (Lev), 60. Cingel (Zachar) - 31. Pospíšil (Jarůšek, F. Lukeš). Rozhodčí: Jeřábek, Vrba - Brejcha, Klouček. Vyloučení: 5:2. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0.

Hradec Králové: Mazanec - Blain, Nedomlel, Pilař, F. Pavlík, Šalda, Jank - Orsava, Koukal, Kevin Klíma - Kelly Klíma, V. Růžička ml., J. Sklenář - Smoleňák, Cingel, Perret - Morong, Lev, Zachar. Trenér: V. Růžička st.

Litvínov: Zajíček - Irving, Ščotka, Balinskis, Cibulskis, Štich, Demel - P. Zdráhal, Žejdl, Jarůšek - Pospíšil, V. Hübl, F. Lukeš - Petružálek, M. Hanzl, M. Látal - Jícha, Helt, Zygmunt. Trenér: Országh.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články